ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σήμερα σε 25 συλλήψεις σχετικά με την έκρηξη της 14ης Οκτωβρίου σε ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, που στοίχισε τη ζωή σε 41 εργάτες. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διευθυντής του ορυχείου, ο Τζιχάτ Οζντεμίρ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δεσμευτεί κατά την επίσκεψή του στον τόπο της τραγωδίας ότι «κανείς δεν θα γλιτώσει» εφόσον προκύψουν ευθύνες μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.
Συγγενείς των θυμάτων είχαν αναφέρει πως περίπου 10 ημέρες πριν από την φονική έκρηξη, ανθρακωρύχοι είχαν επισημάνει την έντονη οσμή αερίου στις στοές.
Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την τραγωδία.
Το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αμάσρα ξύπνησε μνήμες της τραγωδίας του 2014 σε ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα, στη δυτική Τουρκία, όπου 301 εργάτες είχαν βρει τον θάνατο έπειτα από έκρηξη και πυρκαγιά που προκάλεσαν την κατάρρευση στοάς. Η τουρκική δικαιοσύνη είχε επιβάλει αργότερα ποινές κάθειρξης έως και 22,5 ετών σε τρεις υπευθύνους του ορυχείου.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Άνοδος μετά το κλείσιμο σαουδαραβικού αγωγού – Στα 107 δολάρια το βαρέλι Brent
- Αναβλήθηκε η συνάντηση στο Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ
- Μείωση εισφορών: Τι κερδίζουν 2,5 εκατ. εργαζόμενοι – Αναλυτικά παραδείγματα για μισθούς έως 3.000 ευρώ
- Τι βλέπουν τα ξένα funds στην ελληνική οικονομία και έρχονται στην Αθήνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.