ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πρώτες επιθεωρήσεις αυτής της εβδομάδας από τις σουηδικές αρχές στον τόπο των διαρροών που εκδηλώθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική «ενισχύουν τις υποψίες για σαμποτάζ» με εκρήξεις» που προκάλεσαν «σοβαρές ζημίες», ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.
«Είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι εκδηλώθηκαν εκρήξεις κοντά στους Nord Stream 1 και 2 εντός της σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που προκάλεσαν σοβαρές ζημίες στους αγωγούς φυσικού αερίου», δηλώνει ο ειδικός εισαγγελέας που είναι επιφορτισμένος με την σουηδική έρευνα σε ανακοίνωση.
«Οι επιθεωρήσεις στους τόπους του εγκλήματος ενίσχυσαν τις υποψίες για διακεκριμένο σαμποτάζ. Επιτόπου έχουν γίνει κατασχέσεις υλικών που θα εξετασθούν».
Η Σουηδία, η οποία είχε αποκλείσει μία θαλάσσια ζώνη πολλών χιλιομέτρων για τις ανάγκες της έρευνας, ήρε τους περιορισμούς.
Δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η υποβρύχια επιθεώρηση.
Από τη σουηδική πλευρά, η υπηρεσία Πληροφοριών ανέλαβε τη διεύθυνση της έρευνας σε συνεργασία με έναν ειδικό εισαγγελέα και διάφορες σουηδικές υπηρεσίες.
Τεράστιες διαρροές που προκλήθηκαν από εκρήξεις άγνωστης προέλευσης στις 26 Σεπτεμβρίου εκδηλώθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2. Οι διαρροές στον Nord Stream 1 σταμάτησαν τη Δευτέρα, ενώ μικρή διαρροή στον Nord Stream 2 συνεχιζόταν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την σουηδική ακτοφυλακή.
Υπό το βάρος των υποψιών ότι ευθύνεται για το σαμποτάζ, η Ρωσία πέρασε την περασμένη εβδομάδα στην αντεπίθεση για να επιρρίψει την ευθύνη στις ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης:
Βόρεια Θάλασσα: Δύο πολεμικά πλοία έστειλε η Βρετανία για την προστασία των αγωγών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ραντεβού στα γουναράδικα Αρη Βελουχιώτη από τα… Lidl
- Το comeback του Αλέξη Τσίπρα με την ΕΛΑΣ και τα 7 στοιχήματα του νέου κόμματος
- Με τα πεπραγμένα Τσίπρα απαντά η κυβέρνηση στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
- Ο Τσίπρας και η… ομοιότητα με τον Ανδρέα, ο υπουργός με το βιβλίο, το ανοιξιάτικο outfit του Άδωνι, η νύχτα των Καραμανλήδων και όταν ο Γιάνης δεν μιλούσε στον Χάρη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.