ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πλειονότητα των κεφαλαίων που διατίθενται ως μέρος του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης από την πανδημία δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ερωτηθείς για τη δυνατότητα έκδοσης περαιτέρω κοινού χρέους στα πλαίσια της ενεργειακής κρίσης.
Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό στο Βερολίνο, ο Σολτς είπε ότι “τα κεφάλαια αυτά δεν έχουν δαπανηθεί ακόμη στη συντριπτική τους πλειοψηφία”, προσθέτοντας ότι η στήριξη που μπορούν να προσφέρουν θα ήταν “ιδιαίτερα αποτελεσματική” τώρα που μία δεύτερη κρίση ήρθε μετά από εκείνη της πανδημίας της COVID-19.
Υπενθυμίζεται ότι το 2020 τα 27 κράτη της ΕΕ ήρθαν σε μία μια άνευ προηγουμένου συμφωνία για να δανειστούν από κοινού 750 δισ. ευρώ σε ένα κοινό ταμείο που θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της οικονομικής ύφεσης λόγω πανδημίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Δύσκολος προβλέπεται ο φετινός χειμώνας – Φόβοι για επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές
ΕΕ – Ενεργειακή κρίση: Η Γερμανία κάνει το δικό της παιχνίδι με το πακέτο των 200 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Γιώργος Βλάχος και ο μύλος της φημολογίας
- Διώρυγα Κορίνθου: Έσοδα 10 εκατομμυρίων αναμένει το δημόσιο από την πρώτη φάση ανάπλασης
- Έρχεται το… «προφίλ συνέπειας» για τους φορολογούμενους – Πώς θα βαθμολογούνται μισθωτοί, επαγγελματίες, συνταξιούχοι και επιχειρήσεις με βάση τις οφειλές τους
- «Πληρώνω όσο Πετάω»: Το νέο εργαλείο της ΡΑΑΕΥ για να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.