ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Mε αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat για τα εισοδήματα στην ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος επικρίνει τη κυβέρνηση της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι έπειτα από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές επεκτάσεις στην ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε καταφέρει να στηρίξει τα εισοδήματα των πολιτών και να μειώσει το ποσοστό κινδύνου φτώχειας στη χώρα μας.
Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat για τα εισοδήματα στην ΕΕ, καταδεικνύεται ότι ενώ σε όλα σχεδόν τα κράτη μέλη τα μέτρα στήριξης των κυβερνήσεων απέφεραν σημαντικές αυξήσεις για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος το 2021, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων χωρών όπου καταγράφεται αύξηση του ποσοστού φτώχειας στην περίοδο 2019-2021.
Τι ανέφερε η ανακοίνωση
«Σε αντίθεση με χώρες όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Λιθουανία και η Ρουμανία που κατάφεραν να μειώσουν τον κίνδυνο φτώχειας, η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς, παρά τα 50 δισεκατομμύρια που δαπάνησε, να προστατέψει την κοινωνία και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Επίσης συμπληρώνει ότι το οικονομικό επιτελείο πανηγυρίζει για την αύξηση των καταθέσεων που τροφοδοτήθηκε από τα οριζόντια μέτρα στήριξης αλλά και για την ανάκτηση του χαμένου ΑΕΠ της πανδημίας που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση και την αύξηση των εισαγωγών.
«Επιβεβαιώνεται έτσι, η στοχευμένη κριτική που έχει ασκήσει έγκαιρα το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, για τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης που εκτός από αναποτελεσματική, είναι και βαθιά άδικη», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του.
Διαβάστε επίσης
Παπαθανάσης: Τροπολογία για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά στερεών καυσίμων
Έκτακτη χρηματοδότηση 64 εκατ. ευρώ προς τους δήμους για τη θέρμανση των σχολείων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαλκιδική: Μετωπική σύγκρουση βαν με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές – Τρεις τραυματίες
- Πηγές ΝΔ: Η πρώην υπουργός Γεωργίας κ. Μπατζελή αναγνώρισε τη διαχρονικότητα του προβλήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το efood ενώνει δυνάμεις με τη Humanity Greece για τη στήριξη της Κοινωνικής Κουζίνας στο κέντρο της Αθήνας
- Τροχαίο στη Ρουμανία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.