ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ρίσκα για νέα άνοδο του πληθωρισμού είναι αυξημένα, αντανακλώντας την πιθανότητα περαιτέρω διαταραχών στις ενεργειακές προμήθειες, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της σε Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
H ίδια τόνισε ότι τα ρίσκα αυτά αναμένεται να οδηγήσουν χαμηλότερα την ανάπτυξη.
«Αναμένουμε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν περαιτέρω στις επόμενες συνεδριάσεις, για να περιοριστεί η ζήτηση και να αποτραπεί ο κίνδυνος επίμονης ανοδικής αναθεώρησης των πληθωριστικών προσδοκιών», πρόσθεσε.
Η κα Λαγκάρντ κάλεσε παράλληλα τις κυβερνήσεις να περιορίσουν τις επιδοτήσεις στα τρόφιμα και στην ενέργεια.
«Είναι σημαντικό η δημοσιονομική στήριξη που χρησιμοποιείται για την προστασία των νοικοκυριών από τον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών να είναι προσωρινή και στοχευμένη», υπογράμμισε. «Αυτό περιορίζει τον κίνδυνο άσκησης πληθωριστικών πιέσεων», τόνισε.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ορμούζ: Πέφτουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά την κίνηση – ματ των ΗΠΑ να συνοδεύσουν 40 πλοία με 18 εκατ. βαρέλια
- Ο Όμιλος ΔΕΠΑ στην 90ή ΔΕΘ: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις που διαμορφώνουν το νέο ενεργειακό τοπίο
- Watches of Switzerland: Ενθαρρυντικά σημάδια για τη Rolex – Πρόβλεψη για άλμα εσόδων έως και 10%
- Σοκ στο Αγρίνιο: 15χρονη κατήγγειλε ότι την άρπαξαν και τη βίασαν δύο άνδρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.