ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σημαντικά ευρήματα προέκυψαν ύστερα από τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις, κατά τον μήνα Αύγουστο.
Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 9.528 έλεγχοι, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 4.875 παραβάσεις, που οδήγησαν είτε σε αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για 48 ώρες, είτε σε χρηματικά πρόστιμα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
● Στην Ιθάκη επιχείρηση τουριστικού εξοπλισμού δεν εξέδωσε παραστατικό αξίας 8.500 ευρώ.
● Στη Λευκάδα καφετέρια δεν εξέδωσε 115 αποδείξεις αξίας 2.500 ευρώ.
● Φαρμακείο στο Μαρούσι πραγματοποίησε 857 συναλλαγές αξίας 4.350 ευρώ.
● Στο Ρέθυμνο επιχείρηση διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων δεν εξέδωσε 13 αποδείξεις 4.200 ευρώ.
● Κατάστημα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων στη Μύκονο πραγματοποίησε 170 συναλλαγές αξίας 3.000 ευρώ, χωρίς να εκδώσει τα απαιτούμενα παραστατικά.
● Εστιατόριο στην Κω δεν εξέδωσε 7 αποδείξεις αξίας 2.500 ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής οι καταναλωτές – Πώς θα παίρνουν “μέρισμα” της “μαϊμού” απόδειξης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.