ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε σώμα συγκροτήθηκε τη Δευτέρα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, η Επιτροπή για τον χαρακτηρισμό επενδυτικών σχεδίων ως «Εμβληματικών Επενδύσεων Εξαιρετικής Σημασίας» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4864/2021 περί στρατηγικών επενδύσεων.
Το έργο της Επιτροπής, επισημαίνει ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, επικεντρώνεται στη γνωμοδότηση αναφορικά με τον εμβληματικό χαρακτήρα ή μη των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν στρατηγικές επενδύσεις και αιτούνται να χαρακτηριστούν ως «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας» με σκοπό να λάβουν τα κίνητρα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, μεταξύ των οποίων και η επιχορήγηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η Επιτροπή απαρτίζεται από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, των οποίων η πολύχρονη ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία αποτελεί εχέγγυο, συνεχίζει η ανακοίνωση. Πρόεδρος είναι ο κ. Ευάγγελος Σαμπράκος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, και μέλη ο κ. Νικόλαος Σταθόπουλος, πολιτικός μηχανικός, και ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναπληρωματικά μέλη είναι ο κ. Νικόλαος Μιχελακάκης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών Μαθηματικών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και οι οικονομολόγοι κ. Μυρτώ Παπαθάνου και κ. Απόστολος Χριστοδουλάκης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα εμβληματικά έργα σηματοδοτούν την Ελλάδα που καινοτομεί σε τομείς τεχνολογίας αιχμής και που ταυτόχρονα αξιοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των ταλέντων που διαθέτει σε πολλαπλά γνωστικά αντικείμενα. Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής, με το υψηλό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους επίπεδ,ο θα κρίνουν τις επιλεξιμότητες των έργων που πραγματικά θα προσθέσουν αξία στους τομείς της οικονομίας και της επιστήμης στην πατρίδα μας».
Διαβάστε επίσης
Νίκος Παπαθανάσης: Πάνω από 50 δισ. τα μέτρα ενίσχυσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς αντιδρά η στοιχηματική αγορά στην αύξηση φόρου των κερδών των διαδικτυακών καζίνο
- Project-μαμούθ έως 450 εκατ. ευρώ για το ««Philips Stadion»» της ιστορικής PSV Αϊντχόφεν
- Ληξιπρόθεσμα χρέη νοσοκομείων: Το restart του 2025, η μείωση ρεκόρ και ο γρίφος του clawback
- Το war room στο Μαξίμου – Οι συσκέψεις «πολέμου» στον 3ο όροφο και τα 10 πρόσωπα που συμμετέχουν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.