ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Σκάλα ποταμιάς στο νησί της Θάσου, καθώς μετά την αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σάββατου η φωτιά επεκτάθηκε βορειότερα καίγοντας δασική έκταση σε ορεινή δυσπρόσιτη περιοχή.
Πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα κάνουν από νωρίς το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι οπότε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνεται ευκολότερο. Ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν από τη δύση του ηλίου οπότε και θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.
Γεγονός είναι πάντως ότι κάτοικοι και επισκέπτες των οικισμών του νησιού που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα της φωτιάς πέρασαν μια ακόμα νύχτα αγωνίας. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι δεκάδες εθελοντές έχουν επικεντρωθεί μέχρι και αυτή την ώρα στην ανάσχεσή της φωτιάς ώστε να μην περάσει στη Σκάλα Ποταμιάς και τον Θεολόγο, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θέση «Αη Λιά» μετά την αναζωπύρωσή της.
Η κατάσταση ήταν αποπνικτική στον Θεολόγο από τον καπνό, με πολλούς κατοίκους να κατεβαίνουν στο παράλιο μέτωπο, ενώ τα ξημερώματα χτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ποταμιά και το Θεολόγο, προκειμένου να κληθούν όσοι μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.
Πάντως, εκτός από τη δασική έκταση η οποία έχει καεί μέχρι τώρα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι κάηκαν τα μοναδικά έλατα τα οποία υπήρχαν στη Θάσο, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς. Ένα μικρό δάσος που βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο έχει σβήσει πλέον από το «χάρτη» της χλωρίδας του νησιού.
Διαβάστε επίσης
Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Άρβη Ηρακλείου – Δυο ελικόπτερα στη μάχη της κατάσβεσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε φουλ ρυθμούς επιστρέφει η κυβέρνηση – Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο
- Τι θα γίνει με τους Patriot, οι αποκαλύψεις του Πιέρρ, η συμμορία της μιζέριας, ο εφιάλτης των «50», τα… μήλα των πολιτικών, ο Αδωνις και η γαστρεντερίτιδα
- Τουρκία, οικονομία και η μεγάλη πολιτική τύφλωση
- Piraeus Securities για Jumbo: «Ασπίδα» απέναντι στην Temu – Στα 33 ευρώ η τιμή στόχος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.