ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Σότσι για να μιλήσουν για τις διμερείς σχέσεις και πολλά άλλα θέματα. «Η συζήτηση για τη Συρία με τον Ρώσο ηγέτη είναι σημαντική για την περιοχή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Η Τουρκία αποδίδει σημασία στη συνεργασία με τη Ρωσία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Είπε επίσης ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Akkuyu είναι σημαντική. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η Ρωσία έχει πολλά στρατηγικά έργα που εκτελούνται μαζί με την Τουρκία», κατά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.
“Η Ρωσία προσβλέπει στην αύξηση του όγκου εμπορίου με την Τουρκία”, πρόσθεσε.
Ο Πούτιν επαίνεσε επίσης τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν για τον ρόλο του στην υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας για την απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας.
«Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Τουρκία που μπορεί να αγοράσει ρωσικό αέριο μέσω του Turkish Stream», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τασούλας: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια
- Νέο κεφάλαιο για τον υγρό στίβο στον Πειραιά – Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος»
- Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης: Η ναυτιλιακή κληρονομιά, η επέτειος των 70 χρόνων του Ιδρύματος Ευγενίδου και η επόμενη μέρα
- Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.