• Ναυτιλία

    Τζιανλουίτζι Απόντε: Το MSC Tessa, το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο

    Τζιανλουίτζι Απόντε

    Τζιανλουίτζι Απόντε


    Το κινεζικό ναυπηγείο Hudong Zhonghua θα παραδώσει «το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο» στον εφοπλιστή Τζιανλουίτζι Απόντε.

    Το πλοίο, το οποίο καθελκύσθηκε, αυξάνει τη χωρητικότητα σε σύγκριση με ένα παρόμοιο πλοίο που κατασκευάστηκε για την Evergreen και παραδόθηκε πριν από εβδομάδες.

    Το ναυπηγείο σχεδιάζει να παραδώσει το MSC Tessa φέτος. Είναι το πρώτο από τα τέσσερα πλοία που κατασκεύασε το ναυπηγείο Hudong Zhonghua.

    Το MSC Tessa έχει το ίδιο συνολικό μέγεθος με το Ever και το Alot Ever Apex που παραδόθηκε πρόσφατα από το ναυπηγείο Hudong Zhonghua, ένα τμήμα της CSSC.

    «Αν και οι κύριες διαστάσεις παραμένουν αμετάβλητες, η ομάδα σχεδιασμού βελτιστοποίησε την υπερκατασκευή, και άλλα κατασκευαστικά σχέδια του πλοίου με βάση τα χαρακτηριστικά των διαδρομών λειτουργίας του πλοίου».

    MSC Tessa
    MSC Tessa

    Το αποτέλεσμα του επανασχεδιασμού είναι ότι το MSC Tessa (μήκους λίγο λιγότερο από 400 μέτρα) θα έχει χωρητικότητα μεταφοράς 24.116 τυπικών εμπορευματοκιβωτίων. Ως αποτέλεσμα, το πλοίο θα έχει 112 TEU μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα πλοία της Evergreen.

    Τα νέα πλοία είναι τα πιο πρόσφατα στο βιβλίο παραγγελιών της MSC. Σύμφωνα με την Alphaliner, η MSC έχει επί του παρόντος 114 πλοία σε παραγγελία, συνολικής χωρητικότητας περίπου 1,5 εκατομμυρίου TEU. Αυτό αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του μεγέθους του στόλου.

    Διαβάστε επίσης:

    MSC: Παραμένει πρώτη στο Top 10 της Alphaliner και αύξησε τη διαφορά της από την Maersk



    ΣΧΟΛΙΑ