ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άνοιξε η εφαρμογή Gov.gr Wallet για τους πολίτες των οποίων ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου τελειώνει σε 7.
Ετσι, όσοι πολίτες έχουν ΑΦΜ που τελειώνει από 1 έως και 7, μπορούν να «κατεβάσουν» στο κινητό τους τόσο την αστυνομική τους ταυτότητα όσο και το δίπλωμα οδήγησης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό καθημερινά ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας. Δηλαδή αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 8.
Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής προχωράει προοδευτικά με βάση το ΑΦΜ των πολιτών αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android.
Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Σύμφωνα με το Κυριάκο Πιερρακάκη έχουν ήδη εκδοθεί 273.000 ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 207.000 ψηφιακές άδειες οδήγησης.
Συγκεκριμένα έγραψε: «Το #GovgrWallet είναι πλέον διαθέσιμο και για τους πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ τελειώνει σε 7. Περισσότερα από 273 χιλιάδες ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 207 χιλιάδες ψηφιακές άδειες οδήγησης έχουν εκδοθεί».
Διαβάστε επίσης
Ξεπερνούν τα 300.000 τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί μέσω του wallet.gov.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζαχαράκη στον Καναδά: Η Ελλάδα δίπλα στη νέα γενιά της Ομογένειας – Στο επίκεντρο η ελληνική γλώσσα και η Παιδεία
- ΕΚΤ: Επιταχύνεται η κούρσα για τη διαδοχή της Λαγκάρντ μετά την πρόωρη αποχώρηση Σνάμπελ
- Στουρνάρας: Οι μεταρρυθμίσεις ανοίγουν τον δρόμο για αξιολόγηση «Α» πριν από το 2030
- Citi για Jumbo: Γιατί μειώνει στα 26,3 ευρώ την τιμή στόχο – Ουδέτερη στάση μετά το εξάμηνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.