ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΙ: Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα εσωτερικής κινητικότητας χειμερινού εξαμήνου – Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία
Παράταση στη διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αποδεχόμενη το σχετικό αίτημα της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Το νομοσχέδιο θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση ως τις 19 Ιουνίου και μετά τη σχετική επεξεργασία, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, προς επεξεργασία από την αρμόδια διαρκή επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και την ψήφισή του στην ολομέλεια εντός Ιουλίου, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στη σημερινή σύνοδο, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, τονίστηκε ότι «υπουργείο και πρυτάνεις συμφωνούν στη μεγάλη πλειονότητα των διατάξεων του νομοσχεδίου, οι οποίες αφορούν σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, με διαφορετικές προσεγγίσεις να εστιάζουν κατά βάση στο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ».
Η Νίκη Κεραμέως «αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις και θα ενσωματώσει αρκετές από αυτές που ήδη έχουν κατατεθεί», καταλήγει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του.
Διαβάστε επίσης
Κεραμέως: Τι αλλάζει στα ΑΕΙ με τον νέο νόμο πλαίσιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόσα λεφτά κέρδισαν 12 Ελληνες εφοπλιστές το α’ τρίμηνο – Τα αποτελέσματα των εισηγμένων
- Η Qualco στο Χρηματιστήριο: Η νομική στρατηγική πίσω από τη δημόσια προσφορά – ρεκόρ
- Η κατάρα της β’ τετραετίας και η αντιπολιτευτική κληρονομιά της απατηλής εύκολης λύσης
- Χάρβαρντ: Ποιοι παγκόσμιοι ηγέτες «πρόλαβαν» το πτυχίο πριν την απαγόρευση Τραμπ
