ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Σουηδία θα παράσχει στην Ουκρανία περισσότερη οικονομική βοήθεια και στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων αντιπλοϊκών πυραύλων, τυφεκίων και αντιαρματικών όπλων, δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Μίκαελ Ντάμπεργκ και Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ.
“Οι προτάσεις που κατατίθενται (στο κοινοβούλιο) σημαίνουν ότι τα κονδύλια που διατίθενται για τον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης θα αυξηθούν κατά 1.0 δισεκατομμύριο κορώνες Σουηδίας (102 εκατομμύρια δολάρια) το 2022”, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της σκανδιναβικής χώρας.
“Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, και στο πλαίσιο της διεθνούς απάντησης στις ενέργειες της Ρωσίας, η κυβέρνηση βλέπει μια συνεχιζόμενη ανάγκη για υποστήριξη της Ουκρανίας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Σουηδία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι επρόκειτο να στείλει στρατιωτικό υλικό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν 5.000 αντιαρματικά όπλα, κράνη και εξοπλισμός για την προστασία του σώματος στην Ουκρανία, και τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι θα έστελνε άλλα 5.000 αντιαρματικά όπλα.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Ανάκαμψη για S&P 500 με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις τεχνολογικές μετοχές
- Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο αποπυρηνικοποίησης με Μόσχα και Πεκίνο
- Πετρέλαιο: Νέα υποχώρηση με το επίκεντρο να βρίσκεται στις προοπτικές προσφοράς
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία -Παρευρέθηκαν επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πολιτικοί