ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (30/5) την έναρξη μιας «ανεξάρτητης έρευνας» για το φιάσκο ασφαλείας που συνόδευσε τον τελικό του Champions League στο Stade de France το Σάββατο (28/5).
Το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου «μια ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα γύρω από τον τελικό του Champions League», εστιάζοντας στα «χιλιάδες πλαστά εισιτήρια» που μπλόκαραν «τα τουρνικέ στις πλευρικές κερκίδες που προορίζονταν για τη Λίβερπουλ».
Η UEFA δεσμεύτηκε να «εξετάσει τη λήψη αποφάσεων, τις ευθύνες και τη συμπεριφορά όλων των μερών που εμπλέκονται στον τελικό».
Η έρευνα ανατέθηκε σε μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Πορτογαλίας Τιάγκο Μπραντάο Ροντρίγκες.
Το βράδυ του Σαββάτου η αδυναμία έγκαιρης εισόδου των θεατών με εισιτήρια όχι μόνο καθυστέρησε την έναρξη του αγώνα κατά 36 λεπτά, αλλά δημιούργησε σκηνές χάους γύρω από το γήπεδο.
Ακολούθησε απόπειρα εισβολής από άτομα χωρίς εισιτήριο, φιλάθλους – συμπεριλαμβανομένων παιδιών – που αντιμετωπίστηκαν βίαια από την αστυνομία ή έπεσαν θύματα κλοπής. «Ήταν απολύτως φρικτό» αυτό που συνέβη γύρω από το Stade de France το Σάββατο, δήλωσε στο κανάλι Sky News ο Βρετανός βουλευτής Ιαν Μπερν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Γαλλία: Σε πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται το «φιάσκο» του τελικού του Champions League
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τοξικά ανθρωπάκια και haters σιωπήστε: Η Εθνική σας ξεπέρασε, ο Γιάννης, ο Σπανούλης και τ’ άλλα παιδιά σας απάντησαν
- Γιατί έκαναν ράλι τράπεζες και Aktor, το μεγάλο μυστικό της Intralot, o θρίαμβος Κούστα και δικηγόρων, τι λένε οι «σουπερμαρκετάδες» για το Holiday Inn, το ηθικό της Φραγγιά των Σπετσών, και η Βίσση, η ΕΛΠΙΔΑ και η D&A productions
- Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Όπως με βοήθησαν και εμένα, έτσι θέλω να βοηθήσω τώρα τα νέα παιδιά να σταδιοδρομήσουν στη θάλασσα
- Ποιοι εργολάβοι διεκδικούν διαγωνισμούς ΣΔΙΤ ύψους 1,1 δισ. ευρώ
