ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τούρκοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Άγκυρα αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να συζητήσουν τις αιτήσεις της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εναντιώθηκε στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ηγέτες των δύο σκανδιναβικών χωρών το Σάββατο και συζήτησε τις ανησυχίες του.
Η Τουρκία λέει πως η Σουηδία και η Φινλανδία προσφέρουν καταφύγιο σε ανθρώπους που συνδέονται με την οργάνωση μαχητών Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσός: Σε χαμηλό ενός μήνα οι τιμές με τα βλέμματα στραμμένα σε Ιράν και Fed
- Ιράν: Προειδοποιεί για πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στον Κόλπο μετά την επίθεση στο κοίτασμα South Pars
- Λυμπερόπουλος εναντίον Κυρανάκη στη Βουλή: «Δολοφονείς τη δημοκρατία των ταξιτζήδων»
- Η DOTSOFT υλοποιεί έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στον Δήμο Σουφλίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.