ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπεζεδάκια και αέρινες πάβλοβες με ζουμερά, γλυκόξινα φρούτα στηρίζουν όλη τη γευστική τους επιτυχία στη μαρέγκα. Τι πρέπει να προσέχουμε για να πετύχει;
1. Τα ασπράδια δεν πρέπει να περιέχουν ίχνη από κρόκους, τα δε αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Το μπολ να είναι καθαρό και στεγνό (το καλύτερο μπολ είναι το γυάλινο).
2. Η ζάχαρη δεν πρέπει να προστίθεται από την αρχή, αλλά αφού χτυπηθούν και σφίξουν τα ασπράδια, πρέπει δε να πέφτει κατά μικρές ποσότητες.
3. Προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα της μαρέγκας. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ (αν το προβλέπει η συνταγή) και το ξίδι ή το λεμόνι. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα σταματάτε το χτύπημα.

4. Για να καταλάβετε ότι έχετε πετύχει τη σωστή υφή, θα πρέπει αν μετακινήστε το μπολ ελαφρά, το περιεχόμενό του (η χτυπημένη μαρέγκα) να μη μετακινείται.
5. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και σχεδιάζετε δύο κύκλους (για δίσκους μαρέγκας). Εκεί απλώνετε το μείγμα της μαρέγκας. (Αν φτιάξετε θήκη για πάβλοβα, ζωγραφίζετε έναν κύκλο και απλώνετε εκεί το 1/3 του μείγματος. Στην περίμετρο επάνω βάζετε την υπόλοιπη μαρέγκα με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι.)
6. Ψήνετε τη/τις μαρέγκα/ες στους 130 οC – 140 οC επί 1 ώρα έως 1 ώρα και 30’ περίπου. Με το αργό ψήσιμο η μαρέγκα γίνεται τραγανή εξωτερικά και μαλακή στο εσωτερικό της.
Πηγή: icookgreek.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στρατάκος σε ρόλο «γκουβερνάντας» του «Φραπέ»
- Συνάντηση Παπασταύρου – Λιβάνιος με θέμα της επέκτασης της αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα
- Δούκας προς Μπακογιάννη για πατίνια: Αν θέλετε να συμμετέχετε, προλαβαίνετε. Αν όχι, μην υποτιμάτε τη δουλειά που γίνεται
- Χρηματιστήριο: Υψηλό 16 ετών για ΔΕΗ, επιστροφή στα 7 ευρώ για Πειραιώς και στα 13,09 για την ΕΤΕ