ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί την αποφασιστικότητα της FED να μειώσει τον πληθωρισμό, ανέφερε ο Τζερόμ Πάουελ την Τρίτη, μιλώντας σε εκδήλωση της Wall Street Journal.
Μάλιστα, όπως δήλωσε η FED δεν θα διαστάσει να αυξήσει τα επιτόκια σε περιοριστικά επίπεδα, αν χρειαστεί.
Αυτό που χρειάζεται να δούμε είναι να υποχωρεί ο πληθωρισμός με ξεκάθαρο και πειστικό τρόπο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να το δούμε, τόνισε ο Πάουελ. «Αν αυτό περιλαμβάνει το να κινηθούμε πέρα από τα ευρέως νοούμενα επίπεδα του ουδέτερου, δεν θα διστάσουμε καθόλου να το κάνουμε».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εκπνέει η προθεσμία για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2026 – Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις
- Σε διαρκή επιφυλακή η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό – Στο τραπέζι νέες αυξήσεις επιτοκίων, λέει ο Όλι Ρεν
- Γερμανική οικονομία: Απώλειες έως και 15 δις από τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα
- ΕΛ.ΑΣ.: Επτά νεκροί σε 461 τροχαία στην Αττική τον Απρίλιο – Στους 527 οι τραυματίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.