ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον αριστούχο μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος έχει καταθέσει αίτημα επανεξέτασης για την παραμονή του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα, «ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:
Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του. Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Τσίπρας: Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Άνοδος με φόντο τα σχέδια του ΟΠΕΚ+ να αναστείλει την αύξηση της παραγωγής
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επειγόντως μέτρα για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας υγείας
- Τα επενδυτικά κεφάλαια Apollo συμφώνησαν να επενδύσουν 6,5 δισ. δολάρια στο αιολικό πάρκο της Ørsted
- Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και στο Ρέθυμνο για το μακελειό στα Βορίζια – Μία σύλληψη για οπλοκατοχή