ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα θα ζητήσει μια ενιαία προσέγγιση στο θέμα της Ουκρανίας όταν συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι σήμερα στο Νέο Δελχί, στοχεύοντας επίσης στην ενδυνάμωση των σχέσεων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια σε όλη την περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού.
«Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συμπίπτει με αυτό το ταξίδι, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της διεθνούς ενότητας και να επαναβεβαιώσω ότι η Ιαπωνία και η Ινδία θα εργαστούν από κοινού σε πολλά θέματα», δήλωσε ο Κισίντα ενόψει της επίσκεψής του.
Η Ινδία και η Ιαπωνία ανήκουν στην συμμαχία Quad (Τετραμερής Διάλογος για την Ασφάλεια), στην οποία συμμετέχουν επίσης οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.
Η Ιαπωνία επέβαλε κυρώσεις σε δεκάδες Ρώσους ιδιώτες και οργανισμούς μετά την εισβολή στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου ενώ δέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες. Η Ινδία, ωστόσο, είναι η μόνη από τις τέσσερις χώρες της Quad που δεν έχει καταδικάσει την εισβολή.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Άψυχα κτίρια και πτώματα – Μαριούπολη, η πρώτη γραμμή του ουκρανικού πολέμου
Ντράγκι: Η μείωση των φόρων στα καύσιμα θα φτάσει τα 25 λεπτά του ευρώ το λίτρο
Βουλγαρία: Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Εγκρίνει «έκτακτο» κονδύλι ύψους $827 εκατ. στον προϋπολογισμό – Πού θα χρησιμοποιηθεί
- Ιταλία: Γιατί εξετάζει επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια μετά από 40 χρόνια
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Ανοιχτά για όλους τα Στενά του Ορμούζ πλην των ΗΠΑ και των συμμάχων τους
- Μαγνησία: Με σχέδιο για υποδομές, παραγωγή και κοινωνική συνοχή η περιοδεία Κοντογεώργη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.