ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κρίση στα Στενά του Ορμούζ: Ευρώπη και Ασία γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ – Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ανοίξουν και τι σημαίνει για την παγκόσμια ενέργεια
Η Βρετανία εξετάζει την προσφορά αντιαεροπορικών πυραύλων από την εταιρεία Thales στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αμυνθεί στη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία αυτή εμπίπτει στον ορισμό των αμυντικών όπλων.
«Είναι ζωτικής σημασίας… η Ουκρανία να διατηρήσει την ικανότητά της να να καταστείλει τη ρωσική αεροπορική επίθεση», είπε ο Ουάλας στη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Σε απάντηση στα αιτήματα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να διερευνήσει την προσφορά φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων STARSstreak υψηλής ταχύτητας. Πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα θα παραμείνει εντός του ορισμού των αμυντικών όπλων, αλλά θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν καλύτερα τον εναέριό τους χώρο», συμπλήρωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Όλαφ Σολτς: Επίσκεψη στην Τουρκία στις 14 Μαρτίου
Ουκρανία: Κανονικά τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη: Με όπλο που εκτοξεύει 4.500 σφαίρες/λεπτό αναχαιτίστηκαν drone και πύραυλοι
- Ανθεκτική η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Γιατί δεν αυξάνονται οι τιμές όπως στο πετρέλαιο και το αέριο
- Jefferies για Eurobank: Αυξάνει την τιμή στόχο στα €5 – Διανομές 3 δισ. ευρώ το 2026-2028
- Σήμερα οι υπογραφές της νέας Κλαδικής ΣΣΕ – Αύξηση μισθού 8% για 500 χιλιάδες εργαζόμενους εστίασης – τουρισμού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.