ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκατρείς άμαχοι και εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, η οποία ελέγχεται πλέον εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές της επαρχίας αυτής.
«Δεκατρείς πολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν, καθώς και εννέα Ουκρανοί στρατιώτες, στην επίθεση εναντίον της Χερσώνας», ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Facebook.
Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή, η πόλη Χενιτσέσκ, ένα λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, ελέγχεται από τους Ρώσους.
Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες πέρασαν υπό τον έλεγχο των εισβολέων. Σταθμεύουν στην πόλη Χενιτσέσκ, υπάρχουν φυλάκια ελέγχου και Ρώσοι στρατιώτες στην περιφέρεια της πόλης», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Καχόφκα και την πόλη Ολέτσκι. «Οι ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις καταστράφηκαν από την αεροπορία του εχθρού», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Υπό ρωσικό έλεγχο βρίσκεται επίσης ο διάπλους του ποταμού Δνείπερου.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Μετά τα F-35 σε Εσθονία και Λιθουανία, 20 αμερικανικά Απάτσι έφτασαν στη Λετονία
Ζελένσκι: “Φοβάμαι για τη ζωή μου, βοηθήστε τη χώρα μου”
Όλαφ Σολτς: Ο Πούτιν δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιοι ισχυροί επιχειρηματίες χτίζουν τις πιο ακριβές πολυκατοικίες της Ελλάδας
- Τραμπ: Συμφωνία για άμεση ενεργειακή εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
- Ζελένσκι σε Τραμπ: «Θα προκηρύξουμε εκλογές αν ο Πούτιν κάνει δύο μήνες εκεχειρία»
- Φίλιππος Καμπούρης: «Ήμουν απλός εργαζόμενος στις εταιρείες, ασκούσα χρέη γραμματέα» – Τι είπε στην απολογία του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.