ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάσωσης δύο φαλαινών (Ziphius cavirostris), που εκβράστηκαν σήμερα το πρωί στα ρηχά δυο δυτικών ακτών της Κέρκυρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο πρώτος ζιφιός εκβράστηκε στην ακτή του Αρίλλα, βορειοδυτικά της Κέρκυρας και οδηγήθηκε πολύ σύντομα στα βαθιά με τη συνδρομή των εθελοντών διασωστών και των περίοικων που εντόπισαν το θαλάσσιο θηλαστικό, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη δεύτερη ραμφοφάλαινα, που εγκλωβίστηκε στο βραχώδες τμήμα της ακτής του Αγίου Γόρδιου, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.
Με κινητοποίηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έσπευσαν στο σημείο εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλασσίων Θηλαστικών «Αρίων», που εξέτασαν τα ζώο και έκαναν αιματοληψία για να ακολουθήσει η ανάλυση των δειγμάτων από τους κτηνιάτρους του εργαστηρίου του ΑΠΘ.
Μετά από πολύωρη προσπάθεια, οι κτηνίατροι υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., Αναστασίας Κομνηνού, με τη βοήθεια ντόπιων δυτών και εθελοντών, κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν και τον δεύτερο ζιφιό, ο οποίος επέστρεψε στα βαθιά νερά.
Το Λιμεναρχείο Κέρκυρας κλήθηκε σε αυξημένη επαγρύπνηση και εντατικές περιπολίες στην περιοχή για τον έγκαιρο εντοπισμό σε περίπτωση επαναπροσάραξης των δύο θηλαστικών ή προσάραξης άλλων στις ακτές του νησιού, ενώ παράλληλα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επικοινωνεί με τη Διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου για παροχή εξειδικευμένων συμβουλών.
Διαβάστε επίσης
Όμιλος Γκριμάλντι: Είχαν καντίνα και οι 159 οδηγοί των φορτηγών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θανάσης Μ.: Συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία ο πρώην σύντροφος γνωστής ηθοποιού Είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία – Βίντεο
- Κούβα: Γενικό μπλακ άουτ στο νησί – Χωρίς ρεύμα 10 εκατ. άνθρωποι
- Στα δικαστήρια το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και η Ελένη Ζιώγα για την δωρεά 20 έργων ζωγραφικής και 18 γλυπτών
- Άμστερνταμ: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες δύο υπόπτων για την έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.