ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εναρκτήρια σύσκεψη εργασίας για την υλοποίηση νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, πραγματοποιήθηκε χθες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο υφυπουργός Υποδομών και Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Ilir Bejtja και ο CEO του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Αλβανίας (OST), Skerdi Drenova.
Κατά τη συζήτηση, εξειδικεύτηκε η συνδρομή του ΑΔΜΗΕ για τη χρηματοδοτική διευκόλυνση του έργου στην αλβανική πλευρά καθώς και η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο Διαχειριστών στο ενεργειακό και τηλεπικοινωνιακό πεδίο.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προοπτική συμμετοχής του Διαχειριστή της Αλβανίας στο Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας “SEleNe CC”, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αλλά και αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση υπερσύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε Ελλάδα και Αλβανία
Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει συγκροτήσει, από κοινού με τον Διαχειριστή του Συστήματος της Αλβανίας, επιχειρησιακή ομάδα για τη μελέτη της νέας διασύνδεσης από το φθινόπωρο του 2021.
Σε τεχνικό επίπεδο, η ηλεκτρική διασύνδεση που εξετάζεται αφορά σε εναέρια Γραμμή Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης 400 kw, η οποία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη μεταφορική ικανότητα στο σύνορο των δύο χωρών.
«Εν μέσω της ενεργειακής κρίσης τιμών, ο ΑΔΜΗΕ επιβεβαιώνει τη στρατηγική του προσήλωση στην ενίσχυση των διεθνών διασυνδέσεων προς κάθε πλευρά των ελληνικών συνόρων και θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση της περιφερειακής ενεργειακής συνεργασίας», αναφέρει ο Διαχειριστής.
Διαβάστε επίσης
Κώστας Σκρέκας: Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος – Οι επιδοτήσεις
Είναι οριστικό: Με την άδεια της Κομισιόν αναβάλλεται για το 2028 η απόσυρση των λιγνιτών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.