ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία γύρω από την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς μετά από 7 ψηφοφορίες δεν έχει ακόμα προκύψει ακόμα «λευκός καπνός».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τάχθηκε επίσημα υπέρ της επανεκλογής του νυν Ιταλού προέδρου Ματαρέλα.
Ο Μπερλουσκόνι τηλεφώνησε στον Ιταλό πρόεδρο και τον διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της Φόρτσα Ιτάλια θα ψηφίσει, με αρραγή τρόπο, υπέρ της επανεκλογής του.
Ο «Καβαλιέρε» πρόσθεσε, επίσης, ότι πριν από μια εβδομάδα αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, για να ευνοήσει μια λύση κοινής αποδοχής.
Η καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή του Σέρτζιο Ματαρέλα θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα, ώρα Ιταλίας.
Κατά την έβδομη ψηφοφορία, η κεντροαριστερά εκφράσθηκε υπέρ του Σέρτζιο Ματαρέλα, με 387 ψήφους.
Παράλληλα, 380 βουλευτές και γερουσιαστές της κεντροδεξιάς επέλεξαν την αποχή. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία, όμως, είχε αρχίσει στις 9.30 το πρωί, όταν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία για την επανεκλογή του Ιταλού προέδρου.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Έτοιμος για συνάντηση με Πούτιν ο Ζελένσκι – Ενοχλημένος με τον Μπάιντεν
Βασιλακόπουλος: Μετά από 2-3 εβδομάδες θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η νέα «σιδηρά κυρία» του PIF έχει στρατηγική – Οι προτεραιότητες και η αγάπη για την Ελλάδα
- Γιατί η Ελλάδα αγόρασε τις φρεγάτες Bergamini – Τα πλεονεκτήματα και πόσο θα κοστίσουν
- Από τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη: Συνέχεια στην Ευρώπη, ρήξη στο κράτος
- OnlyFans: Η πλατφόρμα ενηλίκων που έγινε «σωσίβιο» για εκατοντάδες Ολυμπιονίκες, διεθνείς αθλητές και επαγγελματίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.