• What's happening

    Απίστευτο: Οι ξένοι tour oparetors ζητούν συγνώμη στους τουρίστες για λογαριασμό της ελληνικής Κυβέρνησης

    Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ


    Ούτε μια συγνώμη, ούτε μια ανακοίνωση “στήριξης” των δεινοπαθούντων τουριστών, δεν έγινε από επίσημα Κυβερνητικά χείλη, μετά τη χθεσινή απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες Έλληνες αλλά και ξένοι ταξιδιώτες, οι περισσότεροι τουρίστες, λόγω της εξαγγελίας για 24ωρες απεργίες των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας γεγονός το οποίο θα οδηγούσε σε κλείσιμο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος αλλά και των περιφερειακών!

    Όμως, παρά το γεγονός ότι αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η “εθνική διαπόμπευση” στο εξωτερικό, δεν αποφεύχθηκαν οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό καθώς ακόμα και σήμερα ανακοινώθηκαν ακυρώσεις πτήσεων από μεγάλους tour operators, όπως ο Thomas Cook.

    Όπως ενημέρωσε μέσω της ιστοσελίδας του, σήμερα, ο μεγάλος Thomas Cook τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που είχε καταρτίσει για τη διαχείριση των επιπτώσεων της απεργίας ήταν σε προχωρημένο στάδιο όταν αναβλήθηκαν οι κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επαναφέρει το πρόγραμμα των πτήσεων για σήμερα Κυριακή 9 Οκτωβρίου εκτός από πτήσεις για τη Σκιάθο. Όλες οι άλλες πτήσεις θα πετάξουν κανονικά από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

    image

    Το οξύμωρο είναι ότι ο Thomas Cook ζήτησε για μία ακόμη φορά συγνώμη από τους πελάτες του που ταλαιπωρούνται από αυτή τη κατάσταση χωρίς ουσιαστικά να ευθύνεται, ενώ κανένας υπεύθυνος από τις αρμόδιες κρατικές αρχές της χώρας δεν έχει, μέχρι στιγμής, πράξει το ίδιο, να ζητήσει, δηλαδή, συγνώμη από τους ξένους επισκέπτες μας που δεν θα μπορέσουν να έρθουν σήμερα στην Ελλάδα.

    Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, χαρακτήρισε ως θετική τη ματαίωση της απεργίας, έστω και στο παρά ένα, με τεράστια αναστάτωση. Και έδωσε και μία συμβουλή με πολλούς αποδέκτες λέγοντας: “Όλοι πιο προσεκτικοί όταν βλάπτεται ο βασικός μας πυλώνας”.

    image

    Συγνώμη ζήτησε και ο tour operator Τhomson του Ομίλου της Tui από τους πελάτες του για τη ταλαιπωρία που θα υποστούν λόγω καθυστερήσεων των πτήσεων από και προς Ελλάδα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Με έκτακτη ανακοίνωση, που εξέδωσε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 20:30, ενημέρωσε τους πελάτες του ότι η προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα έχουν ανασταλεί.

    Όμως επειδή ο Οργανισμός είχε ήδη προετοιμάσει σχέδιο για την αναδιάρθρωση των προγραμματισμένων εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων την στιγμή που ανακοινώθηκε η αναβολή της απεργίας, πολλές πτήσεις εξ΄ αυτών θα έχουν καθυστέρηση. Ο Οργανισμός σημειώνει ότι θα προσπαθήσει να μειώσει τις καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις των πτήσεων επηρεάζουν σημαντικούς προορισμούς της χώρας όπως το Ηράκλειο και η Κεφαλλονιά. Ο Οργανισμός ζητεί συγνώμη από τους πελάτες του για την ταλαιπωρία τους, η οποία ήταν αποτέλεσμα της εξαγγελθείσας απεργίας και πέραν του ελέγχου του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οριστικό: Εκτός του ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ, με ειδικό ρόλο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Τσοτσορός: Πώς σηκώσαμε 375 εκ. ευρώ από τις αγορές. Το μεγάλο μυστικό των ΕΛΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί εκτινάχθηκαν οι τιμές των ναύλων στα VLCC. Τι προβλέπουν οι αναλυτές

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ