• ΑΓΟΡΕΣ

    Λήξη (;) συναγερμού στο Χρηματιστήριο. Χαμηλός ο τζίρος


    Το  κλίμα στις διεθνείς αγορές ακολουθεί ο Γενικός Δείκτης τιμών (+1%) στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και ενώ κατέγραψε καταγράφει απώλειες κοντά στο 5% στις τέσσερις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν.

    Ωστόσο η συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρείται αρκετά χαμηλή, κάνοντας δύσκολη οποιαδήποτε προσπάθεια κίνησης της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα.

    Όπως αναφέρει στο mononews, ο κ. Τάκης Ζαμάνης, διαχειριστής χαρτοφυλακίων της Beta Χρηματιστηριακής, «Το πολιτικοοικονομικό περιβάλλον στην χώρα μας και ειδικότερα οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της οικονομίας μας για τα επόμενα δυο με τρία χρόνια  προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα κάτι που αποτυπώνεται στις τιμές των μετοχών του χρηματιστηρίου αλλά και στις αποδόσεις των ομολόγων μας . Θα προσέθετα επίσης ότι  η κατάσταση στην εγχώρια αγορά επιβαρύνεται και από την κακή συγκυρία στο διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον. Με τα δεδομένα αυτά ο αριθμός των επενδυτών που ασχολούνται με την χώρα μας, συνεχώς συρρικνώνεται. Παρόλα αυτά, οι πιέσεις στις μετοχές παρασύρουν και υγιείς μετοχές χαμηλότερα που θεωρώ ότι με αρκετή υπομονή και πιο μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα, δημιουργούν ευκαιρίες για επιλεκτικές τμηματικές αγορές».

    Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο καταγράφουν άνοδο άνω του 3%, ο ΟΤΕ ενισχύεται 2,21%. Η Goldman Sachs αναβάθμισε τη μετοχή του ΟΤΕ σε «buy» από «neutral» με τιμή στόχο τα 13,10 ευρώ από 13,4 ευρώ προηγουμένως.  Η αύξηση της τιμής στόχου αντανακλά περιθώρια ανόδου 38% βάση του χθεσινού κλεισίματος της μετοχής. Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 0,72% στα 8,31 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,10 ευρώ (καθαρό ποσό μετά από φόρους 0,085 ευρώ ανά μετοχή.  Η ΔΕΗ μετά το χθεσινό σκαμπανέβασμα,  σημειώνει άνοδο 0,74% στα 1,219 ευρώ.

    Ο δείκτης τραπεζών κινείται με άνοδο 1,78% στις 495,91 μονάδες. Στις επιμέρους μετοχές, οι Eurobank και Τρ. Πειραιώς ενισχύονται 3,79% και 2,31% αντίστοιχα, η Alpha Bank κινείται 1,64% υψηλότερα και οριακά υψηλότερα στα 1,57 ευρώ είναι η μετοχή της ΕΤΕ.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η ΜΙΓ ενισχύεται 6% στα 0,0735 ευρώ, η Cenergy κινείται 0,91% υψηλότερα στα 1,108 ευρώ και η Intralot σημειώνει κέρδη 1,54%.

    Ο τζίρος χαμηλότερος από την αντίστοιχη ώρα χτες, στα 3,3 εκατ. ευρώ.

    Στην αγορά παραγώγων, τα ΣΜΕ των ΕΤΕ και Eurobank μονοπωλούν το ενδιαφέρον με 2.532 και 1.457 συμβόλαια αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ