• Πολιτική

    Το επίδομα των 29.000 ευρώ για το σπίτι της Αντωνοπούλου και τα πυρά της ΝΔ

    • NewsRoom
    προσλήψεις

    Ράνια Αντωνοπούλου, τέως αναπληρωτής υπ. Εργασίας


    Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει το ζήτημα του επιδόματος ενοικίου που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου από το ελληνικό δημόσιο. Κάνοντας χρήση της δυνατότητας που της δίνει το τρίτο μνημόνιο και οι ευνοϊκές διατάξεις νόμου το κράτος της καταβάλει ενοίκιο 12.000 ευρώ το χρόνο για το σπίτι της.

    Στο συγκεκριμένο θέμα επανήλθε σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» που αποκαλύπτει ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η κ. Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ∆ηµόσιο για το διαμέρισμα που διαμένει στο Κολωνάκι .

    Η αναπληρώτρια υπουργός πέτυχε να λάβει το επίδομα µε µια απλή δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον Νοµό Αττικής.

    Το θέμα ήλθε στο φως από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που αναφέρει πως η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της εξωκοινοβουλευτικής υπουργού κας Αντωνοπούλου υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου που η ίδια προΐσταται.

    Την τροποποίηση της  επίμαχης διάταξης ζήτησε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.

    Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καλεί «την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Καράογολου (ΝΔ): Να σταματήσει το κράτος να πληρώνει το ενοίκιο της Ράνιας Αντωνοπούλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάβρος κατά Πάγκαλου ο Ντινόπουλος: Τα «αχρεία ψέματα» για τα Ίμια και η «ασχετοσύνη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή στον Κώστα Βαξεβάνη



    ΣΧΟΛΙΑ