• LIFE&STYLE

    Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν – Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό

    Χαρβει-Γουαινστιν

    Χάρβεϊ Γουάινσταϊν


    Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Νέας Υόρκης βρίσκεται ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, καθώς παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής, ενώ πριν από λίγο του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης σε δύο γυναίκες.

    Το σκάνδαλο γύρω από το όνομά του ξέσπασε τον προηγούμενο Οκτώβριο με ένα δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο οι ηθοποιοί Άσλεϊ Τζούντ και Ρόουζ ΜακΓκόουαν κατηγορούν τον παραγωγό για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

    Από τότε όλο και περισσότερες γυναίκες, ανάμεσά τους γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ, αποκάλυψαν ότι έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν πυροδοτώντας το κίνημα #MeToo.

    Ο ίδιος αρνείται όλες τις καταγγελίες και υποστηρίζει ότι ουδέποτε προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς συναίνεση.

    Το γραφείο του δικηγόρου Μπέντζαμιν Μπράφμαν, που εκπροσωπεί τον Γουάινσταϊν ανέφερε ότι δεν θα προβεί σε σχολιασμό για τις αναφορές σχετικά με την παράδοση του πελάτη του.

    Χαρβει-Γουαινστιν
    Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

    Δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν και απαθανάτισαν τον πρώην παραγωγό χαμογελαστό, καθώς έμπαινε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο δικαστήριο.

    Στο πλαίσιο του πακέτου εγγύησης που έχει διαπραγματευτεί, ο Γουάινσταϊν αναμένεται ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά, ενώ θα του επιβληθεί να φορά βραχιολάκι παρακολούθησης. Παράλληλα, θα παραδώσει και το διαβατήριό του.

    Χάρβεϊ Γουάινστιν
    Χάρβεϊ Γουάινστιν

    Ένα από τα πολλά θύματα είναι η ηθοποιός Άσλεϊ Τζουντ, η οποία αποκάλυψε πως πριν από 20 χρόνια, ο μεγαλοπαραγωγός ταινιών, όπως του Pulp Fiction και του Kill Bill -μεταξύ άλλων- την προσκάλεσε στην έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς για επαγγελματικό ραντεβού. Ωστόσο, εκείνος της ζήτησε να ανέβει στο δωμάτιό του, στο οποίο εμφανίστηκε ο ίδιος φορώντας μια ρόμπα. Στη συνέχεια της ζήτησε να του κάνει μασάζ ή απλά να τον παρακολουθεί, ενώ ο ίδιος κάνει μπάνιο.

    Σύμφωνα με την ηθοποιό, αυτό αποτελεί ένα κοινό μυστικό στους κύκλους του Χόλιγουντ, ενώ πλέον ολοένα και περισσότερες γυναίκες παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα.

    «Οι γυναίκες μιλούν μεταξύ τους εδώ και πολύ καιρό για τον Χάρβεϊ και απλά έχει φτάσει η ώρα να αρχίσουμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση δημόσια», είπε η Τζουντ.

    ασλει τζουντ-χαρβει
    Άσλεϊ Τζουντ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

    Ακόμη μια περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που ήρθε στο φως είναι εκείνη της Ρόουζ ΜακΓκόουαν, η οποία στο παρελθόν είχε αναφερθεί στο θέμα αυτό χωρίς, όμως, να κατονομάσει τον ένοχο. Όπως αναφέρει το άρθρο, το 1997 ο παραγωγός πρόσφερε 100.000 δολάρια στην ηθοποιό προκειμένου να μην τον καταγγείλει, έπειτα από ένα επεισόδιο που συνέβη σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του Sundance Film Festival.

    Μετά την αποκάλυψη, η ΜακΓκόουαν έγραψε στο Twitter ότι, «Όποιος συνεργάζεται επαγγελματικά με τον… είναι συνένοχος. Και βαθιά μέσα σας το ξέρετε πως είστε ακόμη πιο “βρώμικοι”. Εξαγνιστείτε».

    χάρβει-ρόουζ μακγκάουαν
    Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και Ρόουζ ΜακΓκόουαν

    Οι κατηγορίες έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με το προφίλ που έβγαζε προς τα έξω όλα αυτά τα χρόνια, καθώς προάσπιζε τα δικαιώματα των γυναικών, συμμετείχε σε πορείες και είναι θερμός υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον.

    χαρβει-γουαινσταιν
    Μερικές από τις γυναίκες που κατηγορούν τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση

    Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που ήταν παντρεμένος με την σχεδιάστρια και κριτή Georgina Chapman, δεν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και κινήθηκε νομικά. Ωστόσο, δήλωσε μονάχα πως, «Σέβομαι τόσο πολύ όλες τις γυναίκες και μετανιώνω για ό,τι έγινε. Εκτιμώ ότι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκα σε συναδέλφους στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολύ πόνο και ειλικρινά απολογούμαι για αυτό. Αν και προσπαθώ να τα πάω καλύτερα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου».

    τσάπμαν-χάρβει
    Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και η πρώην σύζυγός του, Τζορτζίνα Τσάπμαν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο σοκ στο Χόλιγουντ: Ο Μόργκαν Φρίμαν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατελειώτη η λίστα με τα θύματα του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς εμπλέκεται η Χίλαρι Κλίντον στο σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν



    ΣΧΟΛΙΑ