• City Stories

    Οι 7 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 12 Απριλίου (+trailers)


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 12 Απριλίου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. ΚΥΡΙΑ ΧΑΪΝΤ
    MADAME HYDE

    Κομεντί
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 95′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο
    Σκηνοθεσία: Σερζ Μποζόν
    Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέν Ντουρί, Χοσέ Γκαρσία

    Περίληψη
    Το χιουμοριστικό σινεμά του παραλόγου από τον Γάλλο ηθοποιό – σκηνοθέτη Σερζ Μποζόν, συναντά την κλασική ιστορία του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον «Δόκτωρ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ», βάζοντας στη μέση την Ιζαμπέλ Ιπέρ σε άλλη μία ερμηνεία – πρόκληση για την ίδια, αποστολή την οποία εκτέλεσε με ανεπανάληπτο τρόπο, κερδίζοντας το σχετικό βραβείο στο πρόσφατο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

    Υπόθεση
    Η κυρία Τζέκιλ είναι μια ντροπαλή δασκάλα που περνάει δύσκολα εξαιτίας των συναδέλφων της αλλά και των μαθητών της. Μια νύχτα που βρέχει καταρρακτωδώς καθώς πραγματοποιεί ένα πείραμα στο εργαστήριο της, ένας κεραυνός την χτυπάει και πέφτει αναίσθητη. Όταν συνέρχεται νιώθει εντελώς διαφορετική και…η εμφάνιση της κυρίας Χάιντ σύντομα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μεθόδους διδασκαλίας της κυρίας Τζέκιλ!

    2. RAMPAGE: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ
    RAMPAGE

    Περιπέτεια
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 107′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον
    Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Ναόμι Χάρις, Μαλίν Άκερμαν, Τζέικ Λέισι, Τζο Μανγκανιέλο

    Περίληψη
    Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Μπραντ Πέιτον, το σενάριο είναι των Ράιαν Ένγλ, Κάρλτον Κουζ και Ράιαν Τζ. Κόνταλ, σε ιστορία του Ράιαν Ένγλ, βασισμένο στο video game Rampage.

    Υπόθεση
    Ο επιστήμονας πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα που πήγε στραβά μεταμορφώνει τον πράο γορίλα σε ένα οργισμένο τέρας. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί που έχουν τροποποιηθεί με παρόμοιο τρόπο.

    3. Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ
    LA PROMESSE DE L’ AUBE / PROMISE AT DAWN

    Ιστορική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 131′
    Παραγωγή: Γαλλική
    Σκηνοθεσία: Ερίκ Μπαρμπιέ
    Πρωταγωνιστούν: Πιερ Νινέ, Σαρλότ Γκενζμπούργκ, Ζαν Πιερ Νταρουσέν

    Περίληψη
    Η ταινία ταξιδεύει το κοινό σε ένα φιλόδοξο, επικό και θεαματικό σινεμά, όλο και πιο σπάνιο στις μέρες μας, που παρά τα απίστευτα γεγονότα, είναι βασισμένο σε μια άκρως αληθινή ιστορία.

    Υπόθεση
    Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία του στην ηλιόλουστη Νίκαια και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Romain Gary έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, να γίνει ο μεγάλος άντρας και ο διάσημος συγγραφέας τη χρωστούσε στην μητέρα του Nina. Χάρη στη συντριπτική αγάπη αυτής της αξιολάτρευτης, εκκεντρικής γυναίκας που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα, αυτός ο άντρας έκανε μία ζωή γεμάτη περιπέτεια, πάθος και μυστήριο.

    4. ΓΚΑΣΤΟΝ, Ο ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ
    GASTON LAGAFFE / DUBBED

    Κωμωδία
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 84′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο
    Σκηνοθεσία: Πιερ Φρανσουά Μαρτέν Λαβάλ
    Πρωταγωνιστούν: Τεό Φερνάντεζ, Πιερ Φρανσουά Μαρτέν Λαβάλ, Αρνό Ντικρέ

    Περίληψη
    Χάρτινος ήρωας, που γεννήθηκε από το πενάκι του βέλγου κομίστα Αντρέ Φρανκέν. Αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί ότι έχει ενηλικιωθεί, είναι απίστευτα γκαφατζής, και λίγο σουρεαλιστής, και όλα αυτά είναι – ουσιαστικά – που τον κάνουν αξιαγάπητο.

    Υπόθεση
    Ξαναγνωρίστε τον γκαφατζή Γκαστόν, τον ευέξαπτο κύριο Πρυνέλ, τη δεσποινίδα Ζαν με τη χαρακτηριστική αλογοουρά, τον αστυνόμο Λονγκταρέν και, βέβαια, τον τρομερό και φοβερό κύριο Ντε Μεσμεκέρ! Τρελές εφευρέσεις, γκάφες και καταστροφές «με το κιλό» δίνουν το παρών στις νέες περιπέτειες του ευφυούς πολυτεχνίτη που το μόνο που θέλει είναι να κάνει καλό στους γύρω του. Αλλά τελικά…

    5. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    UNLOCKED

    Θρίλερ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 98′
    Παραγωγή: Τσεχία – Ελβετία – Βρετανία – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Μάικλ Απτεντ
    Πρωταγωνιστούν: Νούμι Ράπας, Ορλάντο Μπλουμ, Τζον Μάλκοβιτς, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Ντάγκλας

    Περίληψη
    Ο Απτεντ, στα 74 χρόνια του, επιστρέφει στις περιπέτειες.

    Υπόθεση
    Η Άλις πρώην ανακρίτρια της CIA τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Όταν η CIA συλλαμβάνει κάποιον που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, η Άλις καλείται πάλι να τον ανακρίνει. Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στο δρόμο για την Υπηρεσία θα την κάνει να καταλάβει ότι της την έχουν στήσει και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να βρει τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.

    6. Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ
    L’ INSULTE / THE INSULT

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 112′
    Παραγωγή: Γαλλία – Κύπρος – Βέλγιο – Λίβανο – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Ζιάντ Ντουερί
    Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Καράμ, Ρίτα Χάγιεκ, Κάμελ Ελ Μπάσα, Κριστίν Χουεϊρί

    Περίληψη
    «Η προσβολή» είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Ζιάντ Ντουερί. Έλαβε μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του περασμένου φεστιβάλ Βενετίας και έφτασε στην τελική πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, όντας η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα του Λιβάνου όλων των εποχών!

    Υπόθεση
    Στη σημερινή Βηρυτό, μια προσβολή που ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, οδηγεί τον Τόνι, έναν Χριστιανό Λιβανέζο, και τον Γιάσερ, έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα, να λύσουν τις διαφορές τους στο δικαστήριο. Η δίκη διχάζει την κοινωνία του Λιβάνου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βάζουν φωτιά στην ήδη τεταμένη κατάσταση, και παλιές πληγές βγαίνουν στο προσκήνιο, όπως και τραυματικές αποκαλύψεις. Ο Τόνι και ο Γιάσερ καλούνται να επανεξετάσουν τις ζωές τους και τις προκαταλήψεις τους.

    https://www.youtube.com/watch?v=lwVCaD971Eo

    7. Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ
    MIDNIGHT SUN

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 91′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Σκοτ Σπιρ
    Πρωταγωνιστούν: Μπέλα Θορν, Πάτρικ Σβαρτζενέγκερ, Κουίν Σέπαρντ, Κεν Τρέμπλετ

    Περίληψη
    Η αμερικανική εκδοχή της ιαπωνικής ταινίας «Song of the Sun» σε σκηνοθεσία Νοριχίρο Κοϊζούμι.

    Υπόθεση
    Κινδυνεύοντας από την έκθεση στο φως του ήλιου, η 17χρονη Κέιτι περνάει την ημέρα της στο σπίτι συντροφιά με τον πατέρα της και την καλύτερή της φίλη. Τα βράδια όμως ο κόσμος της αλλάζει και γίνεται μαγικός: μπορώντας πλέον να κυκλοφορεί άφοβα, η Κέιτι περνά την ώρα της στον σιδηροδρομικό σταθμό, παίζοντας κιθάρα. Μια νύχτα, η μοίρα την ενώνει με τον Τσάρλι και οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά κατά τη διάρκεια ενός ιδανικού καλοκαιριού. Η αγάπη θα τους αλλάξει για πάντα – μπορεί όμως το όνειρο να κρατήσει;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις πρωτότυπες δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Jazz με ελληνικές νότες από το Flying Jazz Quartet στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ