• City Stories

    Οι 8 νέες ταινίες της εβδομάδας – Στους κινηματογράφους από 21 Δεκεμβρίου

    σινεμά


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 21 Δεκεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    ALL THE MONEY IN THE WORLD

    Έναρξη: 21/12/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 132′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
    Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Γουίλιαμς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τσάρλι Πλάμερ

    Περίληψη
    Η αναμέτρηση της αληθινής σχέσης αγάπης και αφοσίωσης ενάντια στο χρήμα μέσα από την ματιά του Ρίντλεϊ Σκοτ. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Κάποιες σκηνές, χαρακτήρες και διάλογοι έχουν παραλλαχθεί για κινηματογραφικούς σκοπούς.

    Υπόθεση
    Ρώμη, 1973. Κουκουλοφόροι απαγάγουν ένα 16χρονο αγόρι, τον Τζον Πολ. Ο Τζον Πολ δεν είναι ένας τυχαίος έφηβος, αφού είναι εγγονός του Τζον Πολ Γκέτι, του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο. Ένας πανίσχυρος, δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας πετρελαίου, απίστευτα μίζερος, απρόσωπος και τσιγγούνης, ο οποίος αρνείται ευθαρσώς και δημοσίως να πληρώσει τα λύτρα στους απαγωγείς για να σώσει τη ζωή του αγαπημένου του εγγονού. Η αφοσιωμένη και δυναμική μητέρα του Τζον Πολ, η Γκέιλ, παρά τις μάταιες προσπάθειες της να αλλάξει την αμείλικτη στάση του Γκέτι, καλείται να σηκώσει μόνη της το βάρος της απαγωγής και να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει τον γιό της. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο και τους απαγωγείς να γίνονται ολοένα και περισσότερο πιεστικοί και απειλητικοί για τη ζωή του Πολ, η Γκέιλ αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αινιγματικό σωματοφύλακα του Γκέτι, τον Φλέτσερ Τσέις, αναλαμβάνοντας πλήρως τη διάσωση του γιού της.

    2. ΤΖΑΜΑΪΚΑ
    JAMAICA

    Έναρξη: 21/12/2017

    Κωμωδία, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 95′
    Παραγωγή: Ελληνική
    Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός
    Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

    Περίληψη
    Mια συγκινητική αλλά και αισιόδοξη, ταινία, για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνά τα προβλήματα του παρελθόντος.

    Υπόθεση
    Ο Άκης οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του και την απαιτητική γυναίκα του. O Τίμος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος ήταν δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τους έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά.

    3. ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
    FERDINAND

    Έναρξη: 21/12/2017

    Animation, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 108′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια

    Περίληψη
    Από τα Blue Sky Studios και τον Κάρλος Σαλντάνια, τον σκηνοθέτη του «Ρίο», και εμπνευσμένο από το πολυαγαπημένο βιβλίο «The Story of Ferdinand» των Μονρό Λιφ και Ρόμπερτ Λόσον, το «Φερδινάνδος» είναι μία ταινία κινουμένων σχεδίων που σου ζεσταίνει την καρδιά.

    Υπόθεση
    Ο Φερδινάνδος είναι ένας γιγάντιος ταύρος με εξίσου μεγάλη καρδιά, όμως θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος και θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

    4. Ο ΣΤΟΧΟΣ
    THE MAN WITH THE IRON HEART

    Έναρξη: 21/12/2017

    Περιπέτεια, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 120′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βρετανία – Βέλγιο – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Χιμένεζ
    Πρωταγωνιστούν: Ρόζαμουντ Πάικ, Μία Βασικόβσκα, Τζέισον Κλαρκ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Τζακ Ρέινορ

    Περίληψη
    Η ιστορία μίας από τις πιο επικίνδυνες φυσιογνωμίες του Ναζιστικού καθεστώτος και των γενναίων ανθρώπων που επιδίωξαν να τον σκοτώσουν, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Λοράν Μπινέ «HHhH – Himmlers Hirn heisst Heydrich».

    Υπόθεση
    1942. Κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία. Δύο Τσεχοσλοβάκοι μέλη της Αντίστασης και σταλμένοι από το Λονδίνο φτάνουν στην Πράγα με αποστολή να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ’ Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, «το ξανθό κτήνος», τον «δήμιο της Πράγας», τον αρχηγό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, το δεξί χέρι του Χάινριχ Χίμλερ. Πρόκειται για την Επιχείρηση Ανθρωποειδές, μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

    5. THE FLORIDA PROJECT
    THE FLORIDA PROJECT

    Έναρξη: 21/12/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 111′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ
    Πρωταγωνιστούν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο

    Περίληψη
    Η ταινία του Σον Μπέικερ «The Florida Project» είναι ένα συγκινητικό πορτραίτο των αμερικανών αστέγων, που μοιάζουν αόρατοι. Χάρις στη δυνατή ιστορία και τις εντυπωσιακές ερμηνείες από τους ερασιτέχνες κυρίως ηθοποιούς που συμμετέχουν στο καστ, ο σκηνοθέτης Σον Μπέικερ αποτυπώνει εξαιρετικά όσους προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δυσλειτουργικό κοινωνικό πλαίσιο.

    Υπόθεση
    Η εξάχρονη Μούνεϊ ζει με την μητέρα της Χάλεϊ, μια ζωηρή επαναστάτρια σε ένα πολύχρωμο μοτέλ στα περίχωρα του Ορλάντο, κοντά στο Disney World. Περνά το καλοκαίρι της με σκληρά παιδιά της γειτονιάς, κάνοντας διάφορες αταξίες. Τα σοβαρά προβλήματα όμως αρχίζουν όταν η μητέρα της, μπαίνει στην πορνεία, για να πληρώσει το ενοίκιο. Ο κόσμος των δύο γυναικών θα αλλάξει δραματικά.

    6. DEDE
    DEDE

    Έναρξη: 21/12/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 97′
    Παραγωγή: Γεωργία – Κατάρ
    Σκηνοθεσία: Μαριάμ Κατσβάνι
    Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Μπαμπλουάνι, Γκίρσελ Τσελίντζε, Μόζε Καχβάνι

    Περίληψη
    Μια αφήγηση της γεωργιανής σκηνοθέτιδας για τα έθιμα και τις παραδόσεις της ορεινής περιοχής της βορειοδυτικής Γεωργίας Svaneti, όπου και γεννήθηκε, και έχει προκαλέσει αίσθηση στον κινηματογραφικό κόσμο.

    Υπόθεση
    Η ταινία διαδραματίζεται το 1992. Η νεαρή Ντίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό όπου η ζωή «κυβερνάται» επί αιώνες από την παράδοση. Ο παππούς της, έχει κανονίσει ήδη τον γάμο της με τον David, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο. Επιστρέφοντας φέρνει μαζί του και τον συνστρατιώτη του, στον οποίο οφείλει τη ζωή του. Ο όμορφος Gegi, και η Ντίνα ερωτεύονται. Θα καταφέρει να εναντιωθεί στις «στεγανές» παραδόσεις της μικρής κοινωνίας στην οποία ζει; Και, αν το κάνει ποιο θα είναι το τίμημα;

    7. ΤΖΑΝΓΚΟ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΙΝΓΚ
    DJANGO

    Έναρξη: 21/12/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 117′
    Παραγωγή: Γαλλική
    Σκηνοθεσία: Ετιέν Κομάρ
    Πρωταγωνιστούν: Ρεντά Κατέμπ, Σεσίλ Ντε Φρανς

    Περίληψη
    Ο Ετιέν Κομάρ, γνωστός ως σεναριογράφος και παραγωγός των ταινιών «Ενώπιον Θεού και Ανθρώπων» του Ξαβιέ Μποβουά, «Τιμπουκτού» του Αμπντεραμάν Σισάκο και «Ο Βασιλιάς μου της Μαϊβέν», παρουσιάζει την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης με πρωταγωνιστές τον σπουδαίο Ρεντά Κατέμπ και την γοητευτική Σεσίλ Ντε Φρανς.

    Υπόθεση
    Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο τσιγγάνος Τζάνγκο Ράινχαρτ, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Κάθε βράδυ το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του, ενώ την ίδια στιγμή οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί. Όταν η Γερμανική προπαγάνδα του ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγό και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του Λουίζ ντε Κλερκ. Αλλά η απόδραση τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ότι περίμενε.

    8. THE BACHELOR 2
    THE BACHELOR 2

    Έναρξη: 25/12/2017

    Κωμωδία, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 111′
    Παραγωγή: Ελληνική
    Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος
    Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Ηλίας Μελέτης, Βασιλική Τρουφάκου

    Περίληψη
    Η πρώτη ταινία «The Bachelor» εισέβαλε στα άδυτα της ανδρικής παρέας ξεπερνώντας τα 100.000 εισιτήρια στην Ελληνική αγορά. Το «The Bachelor 2» έρχεται για να εξερευνήσει νέες πτυχές και να δοκιμάσει εκ νέου τις σχέσεις της παρέας.

    Υπόθεση
    Ένας φίλος από τα παλιά ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Park Your Cinema επιστρέφει με δωρεάν ταινίες και γιορτινή διάθεση στο ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «3o Athens Food Market – Xmas Edition» στην Πλατεία Κοτζιά: Η απόλυτη γαστρονομική γιορτή



    ΣΧΟΛΙΑ