• Ναυτιλία

    Νέα δανειακή συμφωνία 750 εκατ. δολαρίων για την Aegean Marine

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Νέα δανειακή συμφωνία ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η ναυτιλιακή Aegean Marine Petroleum Network, με την οποία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες κεφαλαιακές της ανάγκες.

    Επτά από τους εννέα εμπλεκόμενους πιστωτές φέρονται να έχουν ανανεώσει τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Aegean με βελτιωμένους όρους, ενώ με τη συμφωνία αυτή προστίθενται δύο νέες τράπεζες, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Σύμφωνα με την Aegean, η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει μία οψιόν “ακορντεόν”, που της δίνει τη δυνατότητα για επιπλέον χρηματοδότηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Αυτή η νέα, τριετής συμφωνία με βελτιωμένους όρους, με μία ισχυρή ομάδα διεθνών τραπεζών, είναι μία αληθινή απόδειξη της δύναμης του παγκόσμιου δικτύου της Aegean”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Jonathan McIlroy.

    Ο οικονομικός διευθυντής της Aegean, Σπύρος Γιαννιώτης, ανέφερε από την πλευρά του: “Πιστεύουμε πως η απόφαση από τις πιστώτριες τράπεζές μας να συνεισφέρουν στη δανειακή διευκόλυνση υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητά μας να δημιουργήσουμε σημαντική μακροχρόνια αξία”.

    Οι τράπεζες που συμμετέχουν στη συμφωνία είναι οι: ABN Amro, BNP Paribas, KBC Bank, Natixis, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, HSH Nordbank, Belfius Bank, Credit Suisse και Mashreqbank PSC.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Προκοπίου: Η απίστευτη εξομολόγηση. Πως για κάθε 1 εκατ. μου ζήτησαν φόρο 880.000 ευρώ 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: 444 εκατομμύρια δολάρια για έξι νεότευκτα δίνει η Pan Ocean

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Φαφαλιός: Δυναμική επιστροφή στην αγορά των bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ