• Ναυτιλία

    Χριστίνα Μαργέλου (Eurobank): Επενδύουμε στη Ναυτιλία – Επενδύουμε στην Ελλάδα

    Χριστίνα Μαργέλου

    Χριστίνα Μαργέλου


    «Επενδύουμε στη Ναυτιλία – Επενδύουμε στην Ελλάδα». Αυτή είναι η φιλοσοφία της Eurobank για τη στήριξη των Ελλήνων εφοπλιστών και της ελληνικής ναυτοσύνης, φιλοσοφία που της χάρισε το Βραβείο Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς (Shipping Financier of the Year). Συγκεκριμένα η Eurobank βραβεύθηκε από την Lloyd’s διότι ενίσχυσε την παρουσία της στη ναυτιλία με χαρτοφυλάκιο ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επικεφαλής της Μονάδας Shipping της Εurobank είναι από τον Φεβρουάριο του 2014 η κα Χριστίνα Μαργέλου, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε ναυτιλιακά θέματα.

    Στο παρελθόν η κα. Μαργέλου είχε εργαστεί στην Βarclays Bank και είχε διατελέσει επικεφαλής της Διεύθυνσης Ναυτιλίας στην Εμπορική Τράπεζα και Assistant Manager στη Διεύθυνση Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων της Alpha Bank.

    H κα Χριστίνα Μαργέλου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Deree College και κάτοχος MSc σε Shipping, Trade and Finance από το Cass Business School.

    Η ίδια, μιλώντας στο mononews.gr σημειώνει πως η Eurobank προχώρησε στην αύξηση των χρηματοδοτήσεων με «πειθαρχημένο τρόπο».

    «Ήμασταν επιλεκτικοί και δρούσαμε συγκεκριμένα. Eπικεντρωθήκαμε στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, τις μακροχρόνιες σχέσεις, την τεχνογνωσία, την ευελιξία, την αποδοτικότητα και την ταχύτητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και στην ομιλία της, την περασμένη Παρασκευή όταν παρέλαβε το βραβείο από την Lloyd’s.

    Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το 2015, επίσης με την κα Μαργέλου στο «τιμόνι» των ναυτιλιακών χορηγήσεων η Eurobank είχε κερδίσει για πρώτη φορά το βραβείο «Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς» από την Lloyd’s.

    Η κ. Μαργέλου βαθιά γνώστης του shipping, σημειώνει πως «σήμερα οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν τον μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο στόλο διεθνώς». Και συμπληρώνει: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος πρέπει να υποστηρίζεται και όχι να δέχεται επίθεση.

    «Εξυπηρετούμε τόσο παραδοσιακά δοξασμένα ονόματα της ναυτιλίας, όσο και μικρές -καλά εδραιωμένες- οικογενειακές επιχειρήσεις, τις οποίες θεωρούμε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας» σημείωσε μιλώντας σε ακροατήριο Ελλήνων εφοπλιστών κατά τη βράβευση της Eurobank και τόνισε: «Σε ένα ασταθές και περίπλοκο περιβάλλον, έναν κόσμο γεμάτο αλλαγές, εμείς στη Eurobank έχουμε μεταμορφωθεί και προσαρμοσθεί. Κτίζουμε την τράπεζα της επόμενης γενιάς, εστιάζοντας σε ένα συνδυασμό διαχείρισης κεφαλαίου και ρευστότητας, με έμφαση στη διαχείριση κινδύνων». Και το μότο μας είναι «κρατήστε το ασφαλές».

    Με δεδομένο τον κυρίαρχο ρόλο της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία «κτίσαμε» τον τομέα του shipping finance πάνω στο επιχειρηματικό μοντέλο της Eurobank, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαργέλου, υπογραμμίζοντας ότι η τράπεζα «διαθέτει ισχυρούς μετόχους και διοίκηση με όραμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέρνα Ενεργειακή: Με σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών έκλεισε το 9μηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης προς Θ. Καρτερό: Κάντε τίποτα ουσιαστικό, αντί να γράφετε ασκόπως στο Facebook

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βιτάλι Μπορίσοφ: Ο Ρώσος κροίσος που επενδύει 408 εκ. ευρώ στην Ελούντα



    ΣΧΟΛΙΑ