• Ναυτιλία

    Α. Πίττας: Ποιος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της EuroDry

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Η επενδυτική εταιρεία Tennenbaum Capital Partners είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της EuroDry, της ναυτιλιακής που προέκυψε από την απόσχιση του στόλου ξηρού φορτίου της Euroseas (συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα), όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο της EuroDry.

    Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο επικαλείται το TradeWinds, στις 30 Μαΐου η Tennenbaum έλαβε 670.107 μετοχές της EuroDry, και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με μερίδιο 17,9%. Η Tennenbaum έλαβε επίσης 15.056 προνομιούχες μετοχές σειράς Β της εταιρείας, ανταλλάσσοντάς τις με ισάριθμες προνομιούχες μετοχές της Euroseas.

    Οι προνομιούχες μετοχές της EuroDry είναι μετατρέψιμες σε 490.107 κοινές μετοχές, φέρνοντας το συνολικό αριθμό κοινών μετοχών της Tennenbaum πάνω από τις 670.000, καθώς η εταιρεία έλαβε και 180.000 κοινές μετοχές με βάση τη διανομή μίας μετοχής της EuroDry για κάθε μετοχή της Euroseas που διακρατούσε η Tennenbaum στις 23 Μαΐου.

    Η EuroDry ιδρύθηκε επίσημα στις 8 Ιανουαρίου, όμως στις 31 Μαΐου αποσχίστηκε πλήρως από τη Euroseas, με έναν στόλο αποτελούμενο από τα έξι πλοία ξηρού φορτίου της Euroseas, και είναι εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq, ενώ η Euroseas διαθέτει στον στόλο της 11 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και ένα πλοίο ξηρού φορτίου που είναι προς πώληση.

    Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Euroseas εμφάνισε καθαρά έσοδα 12,9 εκατ. δολ. αυξημένα κατά 55,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2017, που ανήλθαν στα 8,3 εκατ. δολ. Παράλληλα, εμφάνισε ζημίες 3,2 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 2,2 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Γ. Οικονόμου αυξάνει το ποσοστό του στην DryShips χωρίς να αγοράσει ούτε μία νέα μετοχή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Ένα ακόμα panamax στον στόλο της Navios Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο χτύπημα για την εφοπλιστική οικογένεια: Πωλήθηκε η πολυτελής Porsche της Αλκμήνης Αγούδημου



    ΣΧΟΛΙΑ