• Business

    Παπαστράτος: Νέα εποχή για το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο με το IQOS

    • NewsRoom
    Παπαστράτος

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος


    Ιστορική η σημερινή ημέρα για την εταιρεία Παπαστράτος, αλλά και για την ελληνική βιομηχανία, καθώς ξεκίνησε η εμπορική παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Παπαστράτος, μετά από 87 χρόνια, σταματά να παράγει τσιγάρα και μπαίνει δυναμικά σε μια νέα εποχή, αφού το εργοστάσιό της αποτελεί πλέον το 2ο μόλις εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής των καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International.

    Το νεοσύστατο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου

    H επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από μόλις 11 μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας.

    Η υλοποίηση του σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2018, η Παπαστράτος θα παράγει ετησίως 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε σχετικά με την έναρξη της νέας παραγωγής: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για όλους εμάς, την οικογένεια της Παπαστράτος. Μετά από 87 ολόκληρα χρόνια γυρίζουμε σελίδα, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά στην ιστορία μας την παραγωγή τσιγάρων. Είναι μια μέρα που η συγκίνηση και η περηφάνια για το παρελθόν, συναντούν τη χαρά και την προσμονή για το μέλλον. Η νέα εποχή της Παπαστράτος είναι εδώ, με μεγάλες, ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο. Είναι η δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, μια δέσμευση που μετουσιώνεται στο όραμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος

    Προϊόντα Δυνητικά Μειωμένου Κινδύνου (ΠΔΜΚ)

    Το κάπνισμα είναι εθιστικό και προκαλεί μια σειρά από σοβαρές ασθένειες. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα συνεχίσουν να καπνίζουν το 2025.

    Οι κυβερνήσεις εστιάζουν για τον έλεγχο του Καπνίσματος στην πρόληψη της έναρξης (1ος πυλώνας) και στην ενθάρρυνση των καπνιστών να διακόψουν το κάπνισμα (2ος πυλώνας). Πρόταση της Παπαστράτος είναι η Μείωση της Βλάβης (Harm Reduction) να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα συμπληρωματικά με τους άλλους δύο.
    Η έννοια της «Μείωσης της Βλάβης» από το κάπνισμα στους ενήλικους καπνιστές πραγματεύεται την αποδοχή και χρήση λιγότερο επιβλαβών εναλλακτικών σε σύγκριση με το συμβατικό τσιγάρο, στο οποίο λαμβάνει χώρα η καύση του καπνού και συνεπώς παράγονται τα επιβλαβή συστατικά που κυρίως συνδέονται με τα νοσήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται όπως στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες – ειδικά σχεδιασμένες – ράβδους καπνού.

    Το IQOS ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, αρχικά στην Αθήνα και από τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα. Σήμερα υπάρχουν 25 αποκλειστικά καταστήματα IQOS ενώ διατίθεται και σε όλο το δίκτυο καταστημάτων Public και από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.iqos.gr.

    Η Philip Morris International έχει υποβάλλει φάκελο αξιολόγησhς στον FDA αναφορικά με το μειωμένου κίνδυνου προφίλ και αναμένεται η απόφασή του μέσα στην χρονιά.

    Εκτός από το ηλεκτρικά θερμαινόμενο προϊόν καπνού (IQOS), το χαρτοφυλάκιο των Δυνητικά Μειωμένου Κινδύνου Προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει το θερμαινόμενο προϊόν καπνού με άνθρακα, το σύστημα έκλυσης νικοτίνης και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

    «Φιλοδοξία μας είναι να πείσουμε όλους τους νυν ενήλικες καπνιστές που σκοπεύουν να συνεχίσουν το κάπνισμα να στραφούν σε μη καιόμενα προϊόντα το συντομότερο δυνατό», δηλώνει ο Ανδρέας Καλατζόπουλος, CEO Philip Morris International.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευάλωτοι σε πνευμονία οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dimand: Τα σχέδια για το πρώην ακίνητο της Παπαστράτος στον Πειραιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παπαστράτος: Δωρεά πέντε υπερσύγχρονων φουσκωτών στο λιμενικό αξίας 2,4 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ