• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις: Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η νέα αίτηση της Folli Follie για προστασία από τους πιστωτές

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Δεν «άπλωσε ομπρέλα» προστασίας η Δικαιοσύνη πανω από τη Folli Follie και τους εκατοντάδες εργαζόμενους της. Η πρόεδρος υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απέρριψε νωρίς σήμερα το πρωί το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για να προστατευτεί η εταιρεία από τους πιστωτές της, με εξαίρεση τις Τράπεζες.

    Οι δικηγόροι της Folli Follie εκτιμούν ότι η αποριπτική απόφαση θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων και ενδεχομένως να οδηγήσει σε οριστικό λουκέτο.

    Δεύτερο «όχι» σε προστασία

    Είναι η δεύτερη φορά που απορρίπτεται από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς προστασίας. Μάλιστα με το δεύτερο αίτημα της η Folli Follie είχε συναινέσει στο να εξαιρούνται οι τράπεζες από το καθεστώς προστασίας.

    Δηλαδή είχε αποδεχθεί τη δυνατότητα των τραπεζών να βγουν σε πλειστηριασμό οι εμπράγματες εγγυήσεις που κατέχουν έναντι των οφειλομένων, με πρώτες το ποσοστό της στα πολυκαταστήματα ATTICA.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δικηγόροι της Folli Follie προσκόμισαν στο Δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη αφενός την έγγραφη παραίτηση του Τζώρτη Κουτσολιούτσου, αφετέρου τη γραπτή υποστήριξη του 53,6% των μη εξασφαλισμένων πιστωτών της, συμπεριλαμβανομένων του Swiss Bondholder Trustee, των κατόχων Schuldschein και της Ad Hoc Committee των κατόχων των Exchangeable Euronotes.

    Οι 1300 εργαζόμενοι υποστήριξαν στο δικαστήριο πως ο μόνος δρόμος για να μην χάσουν τη δουλειά τους είναι η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα.

    Γιατί αντέτειναν οι Τράπεζες

    Από την πλευρά τους οι Τράπεζες, αν και η εταιρεία τις εξαίρεσε από την προστασία, διαφώνησαν με την προσωρινή προστασία. Κι αυτό γιατί αμφισβήτησαν ότι θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους με τη ρευστοποίηση του ποσοστού που κατέχει η Folli Follie στην Αττικά Πολυκαταστήματα.

    Όπως ανέφεραν «δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών στο σύνολό τους».

    Οι δικηγόροι της εταιρείας, υποστήριξαν πως το άνοιγμα των τραπεζών έχει περιορισθεί και βαίνει μειούμενο, με αποτέλεσμα από τα 47 εκατ. ευρώ να έχει υποχωρήσει στα 32 εκατ. ευρώ.

    Όπως είπαν στο δικαστήριο, η προστασία είναι απαραίτητη για να μπορέσει η εταιρεία να καταρτίσει και να υποβάλει στο το σχέδιο εξυγίανσης.

    «Αν μπλοκαριστούν τα ταμειακά διαθέσιμα της, η εταιρεία πέθανε», υποστήριξαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Folli Follie: Η δικαστική απόφαση που κρίνει τα πάντα…



    ΣΧΟΛΙΑ