• Big Story

    Νηρέας – Σελόντα: Το «κούρεμα» διχάζει τις τράπεζες


    Στο ύψος του «κουρέματος» φαίνεται πως «σκοντάφτει» η διαδικασία πώλησης του Νηρέα και της Σελόντα. Πηγές που παρακολουθούν από πολύ κοντά την υπόθεση αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο ρύθμισης του υπέρογκου δανεισμού που βαραίνει τις δυο επιχειρήσεις (γύρω στα 300 εκατ. ευρώ), με κάποιες τράπεζες να αντιδρούν στο ενδεχόμενο δραστικής μείωσης και να προκρίνουν μια πιο ήπια αντιμετώπιση του ζητήματος.

    Επισημαίνουν μάλιστα πως αντίθετες σε ένα δραστικό «κούρεμα» είναι οι τράπεζες που δεν έχουν σχηματίσει σχετική πρόβλεψη στους ισολογισμούς τους, και ως εκ τούτου είναι περισσότερο επιφυλακτικές.

    Η διαφωνία αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι και ο βασικός λόγος που καθυστερεί η ανακοίνωση του νικητή, παρότι οι δυο υποψήφιοι επενδυτές, η Amerra και η Diorasis κατέθεσαν παρά πολύ δυνατές -όπως τις χαρακτηρίζουν- προτάσεις.

    Σελόντα
    Σελόντα

    Παράγοντες που γνωρίζουν καλά την κατάσταση και τις δυνατότητες του Νηρέα και της Σελόντα θεωρούν πως οι τράπεζες θα πρέπει να καταλήξουν σε μια λύση που θα δίνει μια ισχυρή προοπτική στο νέο σχήμα και δυνατά εφόδια για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

    Αυτό, λένε οι ίδιοι, θα πρέπει να είναι και το βασικό κριτήριο που θα γίνει η επιλογή του τελικού νικητή.

    «Ένα σχήμα με μια ισχυρή και υγιή χρηματο-οικονομική θέση που θα μπορεί να σταθεί από μόνο του στις διεθνείς αγορές θα πρέπει είναι το ζητούμενο από αυτή τη διαδικασία. Αυτό χρειάζεται ο κλάδος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας για να ανακτήσει τη δυναμική του… οτιδήποτε άλλο θα ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιλογή και η ανακοίνωση του νικητή δεν θα αργήσει καθώς η παράταση της διαδικασίας δεν φαίνεται να συμφέρει κανέναν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νηρέας – Σελόντα: Νέες διαβουλεύσεις για την ανάδειξη του νικητή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νηρέας – Σελόντα: «Αντίστροφη μέτρηση» για την ανάδειξη του νικητή – Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με Lazard



    ΣΧΟΛΙΑ