• Business

    Κ. Λαμπρόπουλος (Αττικά Πολυκαταστήματα) στο mononews: «Θέλουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε το ποσοστό της FF στα Attica»

    Attica

    Το Attica του Citylink


    «Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και προετοιμαζόμαστε. Προασπίσαμε από την πρώτη στιγμή τη λειτουργία της εταιρείας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε». Αυτό δηλώνει στο mononews ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος σχολιάζοντας την κίνηση των τραπεζών να βγάλουν στο σφυρί το ποσοστό που κατέχει η Folli Follie  στην Αττικά Πολυκαταστήματα (περίπου 35,5%), μετά την καταγγελία δανείων ύψους 45 εκατ. ευρώ της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Ο κ. Λαμπρόπουλος, εκ των μετόχων που ελέγχουν την πλειοψηφία της εταιρείας, εκφράζει την αποφασιστικότητα των υφιστάμενων μετόχων να αποκτήσουν το επίμαχο ποσοστό, υπενθυμίζοντας το δικαίωμα πρώτης προτίμησης που έχουν βάση του καταστατικού ενώ σημειώνει πως έχει ήδη ενημερώσει τις τράπεζες για το ενδιαφέρον τους.

    Υπογραμμίζει πως η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με δικά της κεφάλαια μια τέτοια εξαγορά αυτή ενώ επισημαίνει τη βούληση των υφιστάμενων μετόχων να συνεισφέρουν από την προσωπική τους περιουσία ως φυσικά πρόσωπα, εφ’ όσον χρειαστεί.

    Δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις και εφ’ όσον χρειαστεί να υπάρξει κρούση σε τρίτους που θα είναι πρόθυμοι να στηρίξουν το εγχείρημά τους, αν και όπως λέει αυτή τη στιγμή προέχει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη διαδικασία πώλησης που θα ακολουθήσουν οι πιστώτριες τράπεζες. Κάτι που θεωρεί πως θα γίνει μέσα στους επόμενους τέσσερις με έξι μήνες…

    Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος τρίτος αποκτήσει το ποσοστό της FF στην Attica, ο κ. Λαμπρόπουλος εκτιμά πως αυτό θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους  βασικούς μετόχους καθώς δεν πιστεύει πως θα έρθει κάποιος που θα θέλει να έχει μια επιθετική στάση απέναντι τους.

    Ο επικεφαλής των καταστημάτων Attica, αναφερόμενος στην απόφαση των τραπεζών να καταγγείλουν τα δάνεια της Folli Follie θεωρεί πως ήρθε φυσιολογικά μετά την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές που κατέθεσε η διοίκηση Κουτσολιούτσου.

    Και αυτό γιατί ήταν ένας από τους όρους για την καταγγελία της σύμβασης που υπέγραψαν η FF και οι τράπεζες με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων της Attica μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για τη διασφάλιση των δανείων ύψους  45 εκατ. ευρώ που είχαν δώσει οι δεύτερες στην πρώτη, βάζοντας ως ενέχυρο το ποσοστό των FF στην Attica. Μέχρι τότε, δεν υπήρχε ληφθεί κάποια εγγύηση καθώς οι τράπεζες έκριναν ως απολύτως φερέγγυα την FF!

    Ο κ. Λαμπρόπουλος θεωρεί πλέον πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει πλέον η διοίκηση της FF να γυρίσει το παιχνίδι και να ανακάμψει από αυτή την περιπέτεια. Και αυτό γιατί χάθηκε ότι πιο πολύτιμο έχει μια εταιρεία: η εμπιστοσύνη. «Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη σε μια εταιρεία, δύσκολα μπορεί να αναστραφεί η πτώση».

    Μέχρι στιγμής πάντως, η οικογένεια Κουτσολιούτσου σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκρίνεται κανονικά στις υποχρεώσεις απέναντι στους προμηθευτές και τους συνεργάτες της, παρότι δεν είναι απαραίτητο μιας και έχει εξασφαλίσει την προστασία από τους πιστωτές μέχρι την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106.

    Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των βασικών μετόχων και ιδρυτών των Πολυκαταστημάτων Attica» (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης, Αλ. Σγουμπόπουλος) απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των Folli Follie, μέσα από την μετατροπή  παλαιότερου ομολογιακού δανείου σε μετοχές.

    Θέλησαν έτσι να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές (την αγορά, τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους, τις τράπεζες) ότι έχουν την μετοχικό και διοικητικό έλεγχο της εταιρείας και πως όλα βαίνουν καλώς.

    Κύκλοι της αγοράς «αποτιμούν» το πακέτο του 35,5% που κατέχει η FF στην Attica μεταξύ 50 εκατ. και 60 εκατ. Ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αττικά Πολυκαταστήματα: «Θέλουμε εμείς το ποσοστό του Κουτσολιούτσου»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Κεραστάρης (INTRALOT): «Η επιτυχία μας στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα της σταθερής μας δέσμευσης στην καινοτομία και στις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πωλητήριο στο 35,5% της Folli Follie στα Attica



    ΣΧΟΛΙΑ