• Business

    Απόφαση-καταπέλτης για τη Folli Follie: Παραπέμπονται για χειραγώγηση της αγοράς όλα τα μέλη του ΔΣ

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σκληραίνει τη στάση της στο θέμα της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς αποφασίστηκε η παραπομπή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων και παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού, την ώρα που το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία έχει ήδη αποσταλεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Τα μέλη του ΔΣ της Folli Follie έχουν ενημερωθεί από την περασμένη εβδομάδα για το λεγόμενο «δικαίωμα ακρόασης», που λήγει την Παρασκευή 6 Ιουλίου, με δυνατότητα ολιγοήμερης παράτασης. Στο χρονικό αυτό διάστημα, η διοίκηση έχει τη δυνατότητα να συντάξει υπόμνημα με το οποίο θα απαντά στα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Εάν οι απαντήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, ακολουθείται άμεσα η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και αφορά τόσο στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων, όσο και στην άμεση παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αυτή είναι πολύ πιο σύντομη σε σχέση με το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο, το οποίο, σημειωτέον, απεστάλη σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Στελέχη της ΕΚ εκφράζουν πλέον ανοιχτά την απόλυτη δυσπιστία τους για το εάν τα ταμειακά διαθέσιμα στα οποία έχει αναφερθεί η Folli Follie υφίστανται όντως και για τον λόγο αυτό, έχοντας εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο αλλά και κάθε άλλο μέτρο που άπτεται της δικαιοδοσίας της, προχωρούν τις διαδικασίες.



    ΣΧΟΛΙΑ