Η ανακούφιση ήταν το κύριο συναίσθημα που επικράτησε στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς η κρίση στον Γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό είχε θετική κατάληξη, αφού η Άγνκελα Μέρκελ και ο Χορστ Ζεερχόφερ κατέληξαν σε συμφωνία για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,81% στις 379,81 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.593,29 μονάδες, με άνοδο 0,60%, ο γερμανικός DAX 30 στις 12.349,14 μονάδες, με κέρδη 0,91%, ενώ ο  γαλλικός CAC 40 στις 5.316,77 μονάδες, με κέρδη 0,76%.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB σημείωσε άνοδο 1,57% ενώ στην Ισπανία ο  IBEX 35 κέρδη 1,07%.

Πλέον το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται ξανά στον εμπορικό πόλεμο και τις απειλές ης ΕΕ για επιβολή δασμών 300 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στην χώρα του.

Από τις εταιρείες, ξεχώρισε η βουτιά της μετοχής της Glencore η οποία έλαβε κλήτευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη Νιγηρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Βενεζουέλα.