ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΑΖ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ΟΤΕ

Ο Μιχάλης Τσαμάζ συμπλήρωσε πέρυσι 10 χρόνια στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ.

Η αρχή της καινούργιας δεκαετίας στο τιμόνι του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα της χώρας συμπίπτει με την έναρξη μιας νέας περιόδου για τον όμιλο. Ο οποίος, βάσει του σχεδιασμού που εξελίχθηκε πέρυσι, απέκτησε νέα δομή με τη δημιουργία τριών νέων θυγατρικών, οι οποίες συγκεντρώνουν όλη τη δραστηριότητα της εξυπηρέτησης των συνδρομητών.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσαμάζ, «πρόκειται για στρατηγική απόφαση» με στόχο τον μετασχηματισμό του ομίλου σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο οργανισμό και την ενίσχυση της ανταγωνιστικής του θέσης και του οικονομικού προφίλ του.

Η πορεία τα προηγούμενα 10 χρόνια δεν ήταν εύκολη καθώς, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης (που βέβαια τώρα επισκιάζει η υγειονομική), ο ΟΤΕ μετασχηματίστηκε από ένα πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική εταιρεία, η οποία πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις 5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, μειώθηκε δραστικά ο δανεισμός του Ομίλου, από 4,3 δισ. ευρώ το 2010, σε περίπου 1 δισ. ευρώ σήμερα, ενώ ανταποκρίθηκε στην ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας.

Ο ΟΤΕ παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, με «ενορχηστρωτή» τον Μιχάλη Τσαμάζ, υλοποίησε το επενδυτικό του πρόγραμμα μεγαλώνοντας τη διαθεσιμότητα σε δίκτυα οπτικών ινών και προετοιμάζοντας το υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για το 5G.

Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να προσφέρει αναβάθμιση των ταχυτήτων σύνδεσης στο internet, έχοντας το πιο εκτεταμένο δίκτυο, ο ΟΤΕ κατάφερε να διατηρήσει τα έσοδά του και την κερδοφορία του, παρά τη σημαντική πτώση που έχει σημειώσει ο τομέας των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας κυρίως της περιαγωγής, συνέπεια της μεγάλης μείωσης του τουρισμού. Και όλα αυτά ενώ, για ακόμη μία χρονιά, ο ΟΤΕ κατέκτησε μία θέση στους διεθνείς δείκτες FTSE4Good, ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Αν μη τι άλλο, η ισχυρή θέση του ΟΤΕ καθιστά αυταπόδεικτη την επιδραστικότητα του διοικητικού του ηγέτη, Μιχάλη Τσαμάζ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα