ΕΛΛΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ Α.Ε.

Έναν κομβικό ρόλο ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Έλλη Ανδριοπούλου, η οποία, από τον Ιούνιο του 2020, πήρε στα χέρια της τα ηνία της διοίκησης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Με πολυετή εμπειρία σε ηγετικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα, σε εταιρεία συμβούλων στρατηγικής, αλλά και προσφάτως στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Έλλη Ανδριοπούλου κρίθηκε η καταλληλότερη για να οδηγήσει έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας στην «επόμενη μέρα». Ως σύμβολο της σύγχρονης πρωτεύουσας, κάτω από τη «στέγη» του οποίου θα συνυπάρχουν το περιβάλλον, η παιδεία και οι τέχνες.

Η παρουσία της στο Κέντρο Πολιτισμού δεν είναι καινούργια. Από το 2014 και ενώ αυτό ήταν υπό κατασκευή, η Έλλη Ανδριοπούλου βρισκόταν στη θέση της Διοικητικής Διευθύντριας. Συμβάλλοντας ουσιαστικά στο να γίνει το ΚΠΙΣΝ αυτό που είναι σήμερα: Ένα πολιτιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας και ταυτόχρονα «κόσμημα» για την ελληνική πρωτεύουσα.

Η επιτυχημένη πορεία της Έλλης Ανδριοπούλου αντανακλάται σε κάθε επαγγελματικό της βήμα: Από τη Βοστώνη, όπου εργάστηκε ως σύμβουλος στρατηγικής, ανάπτυξης και marketing σε επιχειρήσεις, μέχρι την Ελλάδα, όπου όλοι την εμπιστεύθηκαν σε οργανικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών καθηκόντων στις διευθύνσεις Δικτύου, Λειτουργίας και Marketing της Citibank.

Η σχέση της με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προστέθηκε στο πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό της το 2012, όταν ήταν υπεύθυνη για τις δωρεές του Ιδρύματος στην Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια.

Η Έλλη Ανδριοπούλου, με τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε σε αυτή την τόσο σημαντική θέση, στοιχειοθετεί την αυξημένη της επιδραστικότητα. Ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και σημαίνον στοιχείο αναφοράς για τα επιτεύγματα των γυναικών στον κατ’ εξοχήν ανταγωνιστικό επαγγελματικό στίβο. Η ίδια υποσχέθηκε ότι, με αίσθημα ευθύνης, θα φέρει το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε ένα λαμπρό αύριο. Και, αν κρίνει κανείς από τη μέχρι τώρα πορεία της, είναι ασφαλώς ικανή να το καταφέρει.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα