ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Οδυσσέας Αθανασίου δείχνει με κάθε τρόπο πόσο πιστεύει το έργο της ανάπλασης του παλιού αεροδρομίου. Το 2020, με την καθοδήγησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lamda Development, η εταιρεία που έχει αναλάβει ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το Ελληνικό, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης.

Στο τέλος του 2019 πραγματοποιήθηκε αύξηση κεφαλαίου στην Lamda, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ, και στις αρχές του 2020 η εταιρεία υπέγραψε με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς τους βασικούς επιχειρηματικούς όρους για τραπεζικό δανεισμό, ύψους έως 879 εκατ. ευρώ, πλέον ποσού ύψους έως 303 εκατ. για κάλυψη ΦΠΑ. Επιπλέον, το καλοκαίρι του 2020 η Lamda άντλησε μέσω Κοινού Ομολογιακού Δανείου 320 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, υπό τον Οδυσσέα Αθανασίου, πέρα από την σημαντική υπερκάλυψη στην έκδοση πέτυχε κάτι περισσότερο: Μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά συμμετοχές ιδιωτών επενδυτών σε ελληνικό ομόλογο. Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια.

Το περυσινό καλοκαίρι, ξεκίνησαν ορισμένες κατεδαφίσεις εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

«Από εδώ όπου απογειώνονταν αεροπλάνα, το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο απογείωσης στην νέα εποχή για την χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Αθανασίου κατά την έναρξη των πρώτων αυτών εργασιών, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το έργο «θα κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Το όραμα μας θέλει ψυχραιμία, η υλοποίησή του είναι ένας μαραθώνιος όπως όλα τα μακροπρόθεσμα οράματα και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος».

Σαφώς το δικό της ξεχωριστό ειδικό βάρος είχε και η μεγάλη, στρατηγική συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου, ανάμεσα στη Lamda Development και τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου, για την από κοινού ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχείων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού. Το επενδυτικό κόστος των οποίων ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα