ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πλέον Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης

Το βαρύ φορτίο της ενημέρωσης είχε αναλάβει, από τον Ιούλιο του 2019 και μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό που τον έφερε στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Στέλιος Πέτσας. Θέση εκ φύσεως δύσκολη, με απαιτήσεις σύνθετες και με ζητούμενη εγρήγορση επί 24ωρου βάσεως. Ειδικά μάλιστα στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, όπου τα γεγονότα ήρθαν βροχηδόν και σε πολλά «μέτωπα». Υγειονομική κρίση, με όλες τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που εκείνη δημιούργησε, ελληνοτουρκικά, φυσικές καταστροφές, πολιτικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις…

Παρά ταύτα, ο Στέλιος Πέτσας κατάφερε να ανταποκριθεί επαρκέστατα και να σταθεί με χαρακτηριστική άνεση στην…ηλεκτρική καρέκλα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πόστο που εξ αντικειμένου δίνει στον κάτοχό του και αυξημένη επιδραστικότητα.

Ανελλιπώς κάθε Δευτέρα και Πέμπτη δεχόταν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εξαίρεση αποτέλεσε ένα μικρό διάστημα, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν είχε τεθεί σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό, καθώς η σύζυγός του είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Μέσα στη θύελλα του 2020, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαχειρίστηκε, μεταξύ άλλων, και το έργο της οικονομικής ενίσχυσης των Μέσων Ενημέρωσης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, οι γενικότερες πολιτικές αντεγκλήσεις είναι ένα φαινόμενο με το οποίο ερχόταν σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπος ο Στέλιος Πέτσας. Και το αντιμετώπιζε με σταθερό και καθαρό λόγο, χωρίς υπεκφυγές και εξωραϊσμούς, προβάλλοντας πάντα με δυναμικό τρόπο τις θέσεις της κυβέρνησης.

Ο Στέλιος Πέτσας βρίσκεται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2015, όταν ανέλαβε σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στη μακρά σταδιοδρομία του στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και της Cosmote, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της ΕΕ.

Αναμφίβολα, ο Στέλιος Πέτσας έφερε σε πέρας ένα δύσκολο έργο, φροντίζοντας να επικοινωνήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πολύπλευρο έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξίσου πυκνές παρεμβάσεις έγιναν από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου και για όλες τις εξελίξεις με φόντο την πανδημία. Επαναλαμβάνοντας αδιάκοπα ότι «αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε». Σε μια προσπάθεια να μεταδώσει σε όλους το καθοριστικό μήνυμα  της πιστής τήρησης των περιοριστικών μέτρων.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα