ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τενίστας

Όλο και περισσότερους πόντους στην… παγκόσμια αναγνώριση κερδίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μόλις στα 22 του χρόνια, το λαμπρό αστέρι του τένις έχει κατορθώσει να φωταγωγεί την οικουμένη με τις επιτυχίες του. Οι οποίες και αποτελούν προϊόν ενός κράματος που το συνιστούν το εκ φύσεως πηγαίο ταλέντο, η σκληρή δουλειά, η χαλύβδινη υπομονή, όπως επίσης και η πεισματική επιμονή στον στόχο.

Για τον αποκαλούμενο, λόγω της φυσιογνωμίας του, Έλληνα «Ιησού Χριστό του τένις», η αναγνωσιμότητα και συνακόλουθα η επιδραστικότητα έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Το 2020 ξεκίνησε καλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Τον Φεβρουάριο κατάφερε να κατακτήσει, για δεύτερη χρονιά στη σειρά, το Open Μασσαλίας, αλλά και να φτάσει μέχρι τον τελικό του Open στο Ντουμπάι.

Ωστόσο η χρονιά κύλησε ανατρεπτικά, καθώς η έξαρση του κορονοϊού έβαλε στον πάγο όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές και το Wimbledon που δεν έγινε, για πρώτη φορά από το 1945.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε δυναμικά στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και έφτασε πολύ κοντά στον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500, στο Αμβούργο. Γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό της διοργάνωσης.

Στο γαλλικό Open (Roland Garros), ο Τσιτσιπάς απέδειξε περίτρανα γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους τενίστες στο παγκόσμιο στερέωμα. Έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά από ένα ματς θρίλερ, το οποίο διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, ο Έλληνας τενίστας γνώρισε την ήττα από τον Σέρβο με 3-2 σετ, κερδίζοντας όμως για ακόμη μια φορά τον σεβασμό και τον θαυμασμό του κόσμου.

Με αυτήν του την πορεία ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο «Νο 6» της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας επάξια για δεύτερη διαδοχική χρονιά μια θέση στα ATP Finals 2020 στο Λονδίνο.

Στο κοινωνικό τερέν, ο εμβληματικός Έλληνας αθλητής έστειλε τα δικά του μηνύματα ευαισθητοποίησης για τον κορονοϊό, απευθυνόμενος στους νέους. Το ίδιο έπραξε λαμβάνοντας μέρος και στο διαφημιστικό σποτ της κυβέρνησης που στόχευε στον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Με τον αυθορμητισμό που είναι σύμφυτος με τη νεαρή του ηλικία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναρωτήθηκε (μέσω tweet) τον περασμένο Δεκέμβριο «γιατί να μην υπάρχει και στην Ελλάδα ένα Harrods;». Γεγονός που προκάλεσε τα επικριτικά σχόλια από πλευράς εκείνων που εύκολα λιθοβολούν τους πάντες. Ακόμη κι αν πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητή, που είναι μόλις 22 ετών και έχει ένα δικό του τρόπο να αξιολογεί τα δεδομένα. Όπως για παράδειγμα έχει κάνει με τις αλυσιδωτές οικονομικές του προσφορές σε κοινωνικούς φορείς της χώρας. Αθόρυβα και χωρίς ζητάει το «ευχαριστώ»…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα