ΡΙΤΑ ΟΥΙΛΣΟΝ – ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ

Η εικόνα ενός υπέροχου ανθρώπου κι ενός εξαιρετικού ηθοποιού παγκοσμίου φήμης, του Τομ Χανκς, να φορά μπλούζα με τον χάρτη της Ελλάδας και τη φράση «home» δεν μπορεί παρά να μας κάνει υπερήφανους. Πολύ περισσότερο δε όταν η εικόνα αυτή συνοδεύεται από λόγια αγάπης και θαυμασμού για τη χώρα μας.

Ο ηθοποιός με τις περισσότερες εισπράξεις στο box office με 4 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Ρίτα Ουίλσον, έχουν το μαγικό συνδυασμό: Επιτυχημένοι επαγγελματίες και καλοσυνάτοι άνθρωποι.

Η ιδιότητά τους ως χολιγουντιανοί σταρ δεν αφαιρεί στο ελάχιστο την πηγαία αίσθηση εγγύτητας που «εκπέμπουν». Προσηνείς και δεκτικοί. Χωρίς το παραμικρό ίχνος αριβισμού. Είναι, άλλωστε, από τους ελάχιστους τηλαυγείς αστέρες του θεάματος που έχουν πετύχει να είναι τόσο πολύ αγαπητοί σε ένα ευρύτατο κοινό διεθνώς.

Το διάσημο ζευγάρι επισκέπτεται κάθε χρόνο τη χώρα μας και περνά εδώ τους καλοκαιρινούς μήνες, διατηρώντας το δικό του σπίτι στην Αντίπαρο. Δεν χάνουν μάλιστα κάθε φορά την ευκαιρία να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Την οποία και προφανώς τη νιώθουν δικό τους τόπο.

Η (προ διετίας) τιμητική τους πολιτογράφηση τους ως Έλληνες πολίτες ήταν το «ευχαριστώ» της Πολιτείας για τη δική τους προσφορά στη χώρα μας. Η χαρά τους γι’ αυτό ήταν απλά συγκινητική.

Το 2020, οι ίδιοι έχρισαν τους εαυτούς τους πρέσβεις της πρωτοβουλίας «Ελλάδα 2021», για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Προσφέροντας γενναιόδωρα τη διεθνή τους ακτινοβολία στην υπηρεσία της χώρας μας.

Πέραν τούτων, η μάχη τους με τον κορονοϊό, την άνοιξη του 2020, ο τρόπος που το αντιμετώπισαν, τα μηνύματα που φρόντισαν να στείλουν για την τήρηση των μέτρων προστασίας, συνδυαστικά με την προσωπικότητα και το ήθος που επιδεικνύουν, τους καθιστά δύο ανθρώπους – πρότυπο. Με την έννοια ότι ασκούν θετική επιρροή στην κοινωνία, δίνοντας οι ίδιοι το απτό παράδειγμα για έναν καλύτερο κόσμο.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα