• Top Stories

    Ο Κιτσάκος βγάζει στη σέντρα την κυβέρνηση: Με απομάκρυναν όταν πρότεινα να μπει σε αναγκαστική διαχείριση η ELFE

    • NewsRoom
    Κιτσάκος ΔΕΠΑ

    Θεόδωρος Κιτσάκος. Τέως CEO ΔΕΠΑ


    Αύριο φτάνει στη Βουλή το θέμα του χρέους της ELFE ΑΒΕΕ προς την ΔΕΠΑ μετά από επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ. Την ίδια ώρα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, Θόδωρος Κιτσάκος, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να περιορίσει τα χρέη της εταιρείας του υπόδικου επιχειρηματία Λ.Λαυρεντιάδη, υποστηρίζει ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοί του καθυστερούσαν τη λήψη μέτρων σε βάρος του Λαυρεντιάδη, υπονοώντας ότι την ίδια πρακτική ακολουθούν και σήμερα.

    Μιλώντας στο CNN.gr, ο κ. Κιτσάκος θέτει το εξής ερώτημα: «Γιατί η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες για να τεθεί υπό αναγκαστική διαχείριση η ELFE;». Υποστηρίζει πως είχε κάνει τη σχετική εισήγηση ήδη από το Μάιο του 2017 και πως αμέσως μετά την εισήγηση αυτή περιήλθε σε δυσμένεια και τελικά απομακρύνθηκε από τη ΔΕΠΑ.

    Υπενθυμίζεται ότι το «φέσι» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ φτάνει τα 126 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αυτή τη διασφαλιστική ενέργεια για τα συμφέροντα της ΔΕΠΑ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν την εξέτασε ούτε κατά τη διάρκεια της θητείας του Θόδωρου Κιτσάκου στο «τιμόνι» της ELFE, ούτε μετά. Μάλιστα, ο κ. Κιτσάκος αφήνει να εννοηθεί πως δεν πρόκειται για παράλειψη, ενώ επικαλείται τη διυπουργική σύσκεψη της  16ης Μαΐου 2017, στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Χαρίτσης, Νεφελούδης και στην οποία, όπως υποστηρίζει, είχε προτείνει μια σειρά νομικών πρωτοβουλιών κατά της ELFE που κυμαίνονταν από τη συντεταγμένη διακοπή παροχής φυσικού αερίου μέχρι την αναγκαστική διαχείριση της ELFE.

    Ο κ. Κιτσάκος θεωρεί πως έφυγε «αδειασμένος» από αυτή τη σύσκεψη και πως εκεί διαπίστωσε πως «η ΔΕΠΑ θεωρείτο βάρος για τα ELFE και όχι τα ELFE πρόβλημα για τη ΔΕΠΑ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκαλυπτικός ξανά ο Κιτσάκος: Σταθάκης, Σκουρλέτης και Δραγασάκης πίεζαν να μην κοπεί η παροχή φυσικού αερίου στην ELFE

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Πετσίτη: Νέες διαστάσεις από έγγραφο-«βόμβα» της Αρχής κατά του ξεπλύματος



    ΣΧΟΛΙΑ