• Τράπεζες

    Θόδωρος Καλαντώνης: Τα μυστικά της αναβάθμισης του σε πρόεδρο και της doValue Ισπανίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του Frontier στην doValue - Ακολουθεί η μετακίνηση 150 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας

    Θόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός πρόεδρος doValue Greece


    Εμπρακτη αναγνώριση των ικανοτήτων του Έλληνα τραπεζίτη Θοδωρή Καλαντώνη είναι η αναβάθμιση του σε πρόεδρο της doValue στην Ισπανία, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη θέση του περιφερειακού διευθυντή της DoValue Ελλάδος και Κύπρου και παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος για τον ελληνικό βραχίονα του ομίλου.

    Τρία χρόνια πέρασαν από  τότε που ο Θοδωρής Καλαντώνης έδωσε το σήμα για να χτιστεί ο νέος κλάδος του servicing στην Ελλάδα. Την κίνηση του την  ακολούθησαν και άλλοι. Το 2020 ανέλαβε εκτελεστικός πρόεδρος της  doValue στη χώρα μας, διαβλέποντας πως είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για την περαιτέρω διεύρυνση του επιτελικού του έργου  στο νευραλγικό τομέα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, σε έναν χώρο που ο Θοδωρής Καλαντώνης είναι από τα πλέον έμπειρα στελέχη.

    Προερχόμενος από το retail   έδωσε εξαρχής ένα στίγμα των προθέσεων και των προοπτικών του νέου κλάδου. «Πιστέψε με και ακολουθήστε με. Δεν θα “παίξω” την καριέρα που έχω κτίσει φεύγοντας από αναπληρωτής CEO της Eurobank για να πάω σε μία νέα εταιρεία για να την κλείσω σε δύο χρόνια απολύοντας κόσμο». Αυτό είχε πει τον Ιανουάριο του 2020 σε 500 εργαζόμενους της τράπεζας ζητώντας τους να τον ακολουθήσουν στη νέα εταιρεία διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών, την doValue.

    Σήμερα είναι πρόεδρος στη  doValue Ελλάδας που έχει 1.000 εργαζόμενους, στην  doValue Κύπρου με 300 εργαζόμενους και στην  doValue Ισπανίας με 600 εργαζόμενους.

    Και επειδή οι αριθμοί πάντα έχουν σημασία, η  doValue Greece διαχειρίζεται το μεγαλύτερο πακέτο «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα, πάνω από 36 δισ. ευρώ προβληματικά δάνεια και 1 εκατομμύριο οφειλέτες. Πέρυσι «πρασίνισε» περισσότερα από  50.000 δάνεια, ύψους πάνω από 300 εκατ. ευρώ τα οποία επέστρεψαν στην Eurobank. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει 75% δάνεια ιδιωτών (συμπεριλαμβάνονται οι μικρές επιχειρήσεις) και 25% δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων.

    Η doValue Ελλάδος μαζί με την Κύπρο,  συνεισφέρουν πάνω από το 50% των εσόδων της doValue. Τώρα στην ευθυνη του Θοδωρή Καλαντώνη έρχεται να προστεθεί και η Ισπανία. Ο όμιλος της  doValue είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, και είναι leader  στις αγορές που δραστηριοποιείται.

    Χημικός μηχανικός, με σπουδές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MBA από το Manchester Business School, ο Θοδωρής Καλαντώνης διαθέτει την τετράγωνη λογική του τεχνοκράτη που όχι μόνο σχεδιάζει αλλά και υλοποιεί με επιτυχία καινοτόμα projects.

    Κυρίως όμως τολμά. Ακόμα και κόντρα στις προβλέψεις.

    Γεννημένος στη Στεφανιά Λακωνίας από αγρότες γονείς, έμαθε πως κάθε λύση για να είναι εφικτή θα πρέπει να βασίζεται σε κανόνες ηθικής, σε αρχές ανθρωπιάς.

    Προσπαθεί να το κάνει πράξη, σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Για τον ίδιο έχει σημασία η συγκεκριμένη αγορά, η διαχείριση των προβληματικών δανείων, να λειτουργεί  με αρχές, κανόνες, διαφάνεια και ανθρωπιά. Διότι από τη λειτουργία της κρίνονται οι τύχες πολλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

    Τα δείγματα γραφής που έδωσε μέχρι τώρα τον δικαίωσαν.

    Το απέδειξε και η χθεσινή αναβάθμιση του σε πρόεδρο της doValue και για την Ισπανία.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Θόδωρος Καλαντώνης πρόεδρος στη DοValue Ισπανίας – Παραμένει πρόεδρος στη DοValue Ελλάδος

    Attica Bank: Ξεκινά την Παρασκευή η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ