• LIFE&STYLE

    Παραμυθένιος ο βασιλικός γάμος της πριγκίπισσας Ευγενίας – Εντυπωσιακές εικόνες

    • NewsRoom
    πριγκιπισσα_ευγενια_γαμος

    Ο Τζακ Μπρούκσμπανκ και η πριγκίπισσα Ευγενία στην άμαξα


    Ο δεύτερος βασιλικός γάμος για το 2018 είναι γεγονός! Η πριγκίπισσα Ευγενία, εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ και ο αγαπημένος της Τζακ Μπρούκσμπανκ ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώπιον της βασιλικής οικογένειας και στενών τους φίλων, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

    Η εντυπωσιακή τελετή, που έγινε πέντε μήνες μετά τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο ίδιο εκκλησάκι, μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Ταυτόχρονια, πλήθος συγκεντώθηκε στους δρόμους προκειμένου να δουν την ένατη στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο πριγκίπισσα να προσέρχεται με την άμαξα.

    Πρόκειται για την μικρότερη κόρη του πρίγκιπα Άντριου, του τρίτου παιδιού της βασίλισσας, με την πρώην σύζυγό του, την δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον.

    Η πριγκίπισσα Ευγενία επέλεξε μια παραδοσιακή τελετή, στην οποία ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι ερμήνευσε δύο κομμάτια, ενώ απόλαυσαν και τις μελωδίες της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

    Αντίθετα ο ξάδελφός της Χάρι και η Μέγκαν προτίμησαν έναν επίσκοπο της αμερικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας να εκφωνήσει κήρυγμα και χορωδία που έψαλε γκόσπελ ύμνους.

    Κουμπάρα ήταν η αδελφή της Ευγενίας, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η οποία διάβασε ένα απόσπασμα από τον «Μεγάλο Γκάτσμπι». Από την πλευρά του γαμπρού κουμπάρος ήταν ο αδελφός του, Τόμας.

    πριγκιπισσα_ευγενια_γαμος
    Ο Τζακ Μπρούκσμπανκ και η πριγκίπισσα Ευγενία

    Το νυφικό της Ευγενίας σχεδίασαν οι Πίτερ Πιλότο και Κρίστοφερ Ντε Βος, οι οποίοι ίδρυσαν τον βρετανικό οίκο μόδας «Peter Piloto». Ήταν σκοπίμως σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφήνει ελεύθερη την πλάτη για να φαίνονται τα σημάδια από μια χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στα 12 της χρόνια το 2002 για να διορθώσει το πρόβλημα που είχε με την σκολίωση.

    ευγενια_γαμος
    Πριγκίπισσα Ευγενία

    Την κόμη της Ευγενίας στόλιζε μία τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ με διαμάντια και σμαράγδια, έργο του 1919 του οίκου Bousheron. Μάλιστα, φόρεσε ασορτί σκουλαρίκια, ενώ οι νυφικές γόβες ήταν peep-toe από σατέν με την υπογραφή της Charlotte Olympia.

    Την Ευγενία παρέδωσε στον γαμπρό ο πατέρας της πρίγκιπας Άντριου.

    ευγενια-γαμος
    Η πριγκίπισσα Ευγενία και ο Τζακ Μπρούκσμπανκ

    Περίπου 850 ήταν οι προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και διασημότητες του Χόλιγουντ. Η κόρη του τραγουδιστή Ρόμπι Ουίλιαμς, η Θιοντόρα, ήταν ένα από τα παρανυφάκια, ενώ ένα ακόμη παρανυφάκι ήταν η τριών ετών πριγκίπισσα Σάρλοτ, η κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, η Μία Τίντολ, η κόρη της Ζάρα και του Μάικ Τίντολ (η Ζάρα είναι ξαδέλφη της Ευγενίας), οι ξαδέλφες της Μία, Σαβάνα και Ίσλαμ, και η βαφτισιμιά της Ευγενίας, Μοντ Ουίνδσορ. Ο αδελφός της Σάρλοτ, ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ ήταν επίσης παράνυφος.

    παρανυφακια_σαρλοτ_τζορτζ_γαμος
    Τα παρανυφάκια

    Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Ντέμι Μουρ και Λιβ Τάιλερ, τα τοπ μόντελς Ναόμι Κάμπελ και Σίντι Κρόφορντ, το ζεύγος Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ, ο τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ και η σύζυγός του Σοφία Γουέλσλι, ο Τζορτζ και η Άμαλ Κλούνεϊ, ο Ρόμπι Ουίλιαμς με τη σύζυγό του Αΐντα Φιλντ, το μοντέλο Πίξι Γκέλντοφ και κόρη του Μπομπ Γκέλντοφ, ο κωμικός Τζίμι Καρ και ο σχεδιαστής μόδας Ντέιβιντ Εμάνουελ, που σχεδίασε το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τίμησαν όλοι το ευτυχισμένο ζεύγος με την παρουσία τους.

    φιλιππος_ελισαβετ
    Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος

    Ηχηρή απουσία αποτέλεσε εκείνη του βασιλικού ζεύγους, της Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς και του συζύγου της, πρίγκιπα Καρόλου, οι οποίοι λόγω υποχρεώσεων στην Σκωτία δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών».

    Η πριγκίπισσα Αλεξάντρα, η ξαδέλφη της βασίλισσας, επίσης δεν παρευρέθηκε καθώς υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

    μιντλετον_ουιλιαμ
    Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Ουίλιαμ

    Στον γάμο είχαν προσκληθεί με κλήρωση και 1.200 «κοινοί θνητοί», οι οποίοι άκουσαν σε απευθείας μετάδοση την τελετή μέσα στους χώρους του Κάστρου, ενώ χιλιάδες άνθρωποι την παρακολούθησαν από τον εξωτερικό χώρο. Πολλοί μάλιστα είχαν πάει εκεί από την Πέμπτη για να πιάσουν θέση, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα.

    χαρι_μεγκαν
    Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι

    Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε διακοπές για σκι στην Ελβετία το 2010. Ο Τζακ είναι στέλεχος για το ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας ποτών Casamigos Tequila, της οποίας συνιδρυτής είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ενώ η Ευγενία είναι διευθύντρια στην γκαλερί του Λονδίνου Hauser & Wirth.

    Η βασίλισσα θα παραθέσει αργότερα σήμερα το μεσημέρι δεξίωση στο St George’s Hall, στο Κάστρο, προς τιμήν του ζευγαριού, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει γαμήλιο πάρτυ στο οικογενειακό σπίτι στο Γιορκ.

    Το κόστος για τις εορταστικές εκδηλώσεις που αφορούν τον γάμο και για την ίδια την τελετή κάλυψαν οι οικογένειες του ζευγαριού. Ωστόσο, ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι Βρετανοί φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με κόστος δύο εκατομμυρίων λιρών για τα μέτρα ασφαλείας.

    πριγκιπισσα_ευγενια
    Το ερωτευμένο ζεύγος

    Η οργάνωση Republic και ορισμένες εφημερίδες της χώρας υποστηρίζουν ότι δεδομένου ότι η πριγκίπισσα Ευγενία δεν έχει βασιλικά καθήκοντα, οι οικογένειες θα έπρεπε να αναλάβουν και το κόστος της ασφάλειας. Το Μπάκιγχαμ ωστόσο απαντάει ότι αυτή είναι υποχρέωση της αστυνομίας.

    Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια γύρω από το Ουίνδσορ με αστυνομικούς να περιπολούν την περιοχή και τους πολίτες που είχαν πάει για να παρακολουθήσουν να περνούν από έλεγχο σαν εκείνον των αεροδρομίων.

    γαμος_βασιλικος

    Την ασφάλεια στους εσωτερικούς χώρους είχαν αναλάβει αξιωματικοί του σώματος διπλωματικής προστασίας -ένα παράρτημα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου- ενώ την ασφάλεια στην πόλη του Γουίνσδορ είχε αναλάβει η τοπική αστυνομική δύναμη, η Thames Valley Police.

    Αρχικά, η Thames Valley Police αναλαμβάνει πλήρως το κόστος της ασφάλειας και μετά τον γάμο καταθέτει αίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών για «ειδική επιχορήγηση» ώστε να της επιστραφεί τμήμα του συνολικού ποσού.

    Έκτακτες επιχορηγήσεις -τις οποίες χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι- διατίθενται σε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία και την Ουαλία για τις ανάγκες εκτάκτων ή ιδιαίτερων εκδηλώσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ίντριγκα στο Παλάτι: Γιατί η Καμίλα δεν θα παρευρεθεί στο γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλο το cast του Suits στον παραμυθένιο γάμο της Μέγκαν Μαρκλ (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η λεπτομέρεια που μπορεί να προδώσει την εγκυμοσύνη της Μέγκαν Μαρκλ – Και δεν είναι η κοιλιά της



    ΣΧΟΛΙΑ