• LIFE&STYLE

    Μάθετε τις στιλιστικές φόρμουλες διάσημων fashionistas

    • NewsRoom


    Οι περισσότερες από εσάς συνήθως έχετε αλλάξει τουλάχιστον 10 φορές ρούχα και σύνολα μέχρι να βγείτε από το σπίτι σας, μία διαδικασία που είναι και χρονοβόρα, αλλά και εξαντλητική. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο απελευθερωτικό και υπέροχο θα ήταν εάν είχατε ένα συγκεκριμένο προσωπικό signature style γύρω από το οποίο θα προσαρμόζατε την κάθε σας εμφάνιση ανάλογα με την περίσταση. Πρόκειται για ένα είδος στολής το γνωστό και ως power uniform, το οποίο δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μπερδεύετε με δυναμικά κομμάτια, όπως οι μεγάλοι όγκοι και οι τετράγωνοι ώμοι. Αντιθέτως, αφορά πιο basic διαχρονικά κομμάτια που αντέχουν στον χρόνο και δε βασίζονται σε επίκαιρες τάσεις αποτελώντας τον πυρήνα μίας γκαρνταρόμπας, που θα διαρκέσει για πάντα. Εξάλλου, εάν το καταφέρετε θα σας ξεχωρίζουν οι γύρω σας αμέσως, θα γίνετε μοναδικές και θα αποκτήσετε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σας.

    Φυσικά, το να ανακαλύψετε το προσωπικό σας στιλ, που θα ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική, τον χαρακτήρα, αλλά και τη σιλουέτα σας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται χρόνος αλλά και υπομονή στο να δοκιμάζετε και να πειραματίζεστε με διάφορα μέχρι να καταλήξετε στο κατάλληλο. Εξαιρετικά βοηθητικό είναι να πάρετε ιδέες και έμπνευση από γυναίκες, που ήδη το έχουν καταφέρει και εδώ και αρκετά χρόνια μένουν πιστές σε ορισμένες στιλιστικές φόρμουλες, που τις βγάζουν ασπροπρόσωπες κάθε φορά. Και μη νομίζετε ότι κάθε τους look είναι το ίδιο, απλά υπάρχει μία κοινή βάση, στην οποία προσθέτουν νέα αξεσουάρ και κομμάτια ανάλογα με την εποχή και τα trends.

    Carine Roitfield

    Η Γαλλίδα fashion editor λατρεύει τις pencil φούστες και τα ψηλά -πολύ ψηλά- τακούνια. Όλες τις εποχές του χρόνου από τις πιο ζεστές ημέρες μέχρι τις πιο κρύες θα τη δείτε να φοράει αυτές τις αυστηρές φούστες που σε συνδυασμό με τα ψηλοτάκουνα αναδεικνύουν τα καλλίγραμμα πόδια της. Φυσικά ως γνήσιο κορίτσι της μόδας αποδεικνύει πως όλα μπορούν να συνδυαστούν δίνοντας άποψη και στιλ στην pencil φούστα της με χρωματιστά αξεσουάρ, καλσόν και επιλέγοντας ιδιαίτερα υφάσματα, όπως το δέρμα.carine-roitfield-1.jpg

    Shiona Turini

    Η Ms Turini είναι fashion editor και style consultant, ενώ έχει δουλέψει σε μερικά από τα πιο διάσημα περιοδικά μόδας, όπως τα W Magazine, Teen Vogue, CR Fashion Book και Cosmopolitan. Ανήκει στις πιο ζουμερές και curvy γυναίκες χωρίς όμως αυτό να στέκεται εμπόδιο στο προσωπικό της στιλ αντιθέτως είναι από τις γυναίκες που δεν απουσιάζουν ποτέ από τα best street style looks των Εβδομάδων Μόδας. Η ίδια εμπιστεύεται τυφλά τον συνδυασμό ενός crop top και μίας ψηλόμεσης full μακρίας/μίντι φούστας. Αφήνει ορατό ένα σημείο κάτω από το στήθος, που συνήθως είναι κολακευτικό για όλες τις γυναίκες κάνοντας τη σιλουέτα της να φαίνεται πιο αδύνατη.shiona-turini.jpg

    Anna Wintour

    Η διάσημη editor in Chief της Vogue είναι μία κινούμενη fashion bible! Δεν ξέρει κανένας καλύτερα τη μόδα από αυτή. Η δικιά της power suit αποτελείται από τρία κομμάτια: το μακρύ πανωφόρι είτε αυτό είναι ένα γούνινο παλτό είτε μία δερμάτινη καμπαρντίνα, ένα φόρεμα που φτάνει σχεδόν μέχρι τον αστράγαλο και ένα ζευγάρι high knee μπότες. Ένας συνδυασμός κομψός και στιλάτος, που συμβαδίζει με την ιδιότητά της, αλλά και με την ηλικία της. Το μυστικό της για να διατηρεί φρέσκο το look της είναι τα ιδιαίτερα μοτίβα στα φορέματά της, ενώ καμία φορά δημιουργεί και σετ ανάμεσα στο παλτό και τις μπότες της.

    anna-wintour.jpg

    Bianca Jagger

    Η Bianca Jagger σίγουρα άφησε το στίγμα της την εποχή του Studio 54 και όπως δείχνουν τα πράγματα, συνεχίζει ακάθεκτη να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία το πάθος της για τη μόδα. Λατρεύει ιδιαίτερα το ανδρόγυνο look και σίγουρα θα τη θυμάστε από τον γάμο της με τον γερόλυκο της ροκ σκηνής, Sir Mick. Φυσικά και δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ένα κοστούμι η χαρακτηριστική της στολή και συγκεκριμένα στη φωτεινή λευκή απόχρωση, ώστε να διαφέρει ανάμεσα στα υπόλοιπα κλασικά μαύρα σακάκια. Μάλιστα για να κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη την εμφάνισή της συνδυάζει τα white suits της με παπούτσια και τσάντες διαφορετικών χρωμάτων και μοτίβων.

    bianca-jagger.jpg



    ΣΧΟΛΙΑ