• LIFE&STYLE

    Ανανεώστε τη σχέση σας και… ξαναερωτευτείτε με 10 απλούς τρόπους!

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Είναι η εποχή της ανανέωσης, της φρεσκάδας, για όλα και για όλους, γιατί όχι και για τη σχέση μας με τον σύντροφό μας; Μετά από τα δυο τρία πρώτα χρόνια, το έντονο πάθος σβήνει και μπορεί να δίνει τη θέση του στην αγάπη, την στοργή και την οικειότητα, όμως αυτό δεν φθάνει. Μπορούμε να ανανεώσουμε τη σχέση μας και πραγματικά να ξαναερωτευτούμε τον σύντροφό μας, αρκεί να θέλουμε και να “δουλέψουμε” γι αυτό. Τι μπορούμε να κάνουμε;

    1. Εκφράστε τα συναισθήματά σας

    Νιώθετε κούραση, φόβο, ανασφάλεια (ειδικά με αυτή την οικονομική κρίση), θυμό, απογοήτευση. Ξέρετε όμως πως κρατώντας μέσα σας τα συναισθήματά σας νιώθετε όλο και περισσότερο μόνη; Μιλήστε, εκφράστε τα συναισθήματά σας γιατί έτσι θα μπορέσει κι ο σύντροφός σας  να μιλήσει, να νιώσει πως μοιράζεται κι έτσι θα νιώσει πιο ανάλαφρος.

    2. Μιλήστε για τις επιθυμίες και τα όνειρά σας

    Οι άνθρωποι αλλάζουν. Κι αν εσείς όταν γνωρίσατε τον σύντροφό σας δεν θέλατε πολλές μετακινήσεις, τώρα μπορεί να λατρεύετε τα ταξίδια και να ονειρεύεστε να γυρίσετε όλο τον κόσμο. Αυτό λοιπόν κι ο,τι άλλο ονειρεύεστε κι επιθυμείτε πρέπει να το μοιραστείτε με τον σύντροφό σας γιατί αλλιώς θα νιώθετε πως δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες σας. Αφήστε και τον σύντροφό σας να μιλήσει, ν΄ανοίξει την καρδιά του και μπορεί να δείτε σιγά σιγά πως έχετε κοινές επιθυμίες και όνειρα κι αυτό θα σας φέρει τόσο κοντά! Να ξέρετε πως τα κοινά όνειρα είναι ένας από τους πυλώνες μιας σταθερής και υγιούς σχέσης.

    ζευγάρι

    3. Γίνετε ευέλικτοι 

    Στην τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε, αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι η ευελιξία. Μπορεί να είχαμε μάθει σε μια… άλλη ζωή, τώρα όμως πρέπει να προσαρμοστούμε. Κι όχι με “κατεβασμένα μούτρα”, αλλά με αληθινή ευελιξία, με συνείδηση πως ζούμε τη ζωή που έχουμε επιλέξει όσο καλύτερα γίνεται με τις παρούσες συνθήκες.

    4. Βγείτε ραντεβού 

    Ναι, όπως παλιά. Κλείστε ένα τραπέζι για δυο κι αν γίνεται μην ξεκινήσετε και οι δυο από το σπίτι. Δώστε εκεί ραντεβού. Ντυθείτε με τα ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφη και σέξυ. Μιλήστε για ό,τι θέλετε, αλλά όχι για παιδιά, υποχρεώσεις και λογαριασμούς. Και θυμηθείτε γιατί τον ερωτευτήκατε.

    ζευγάρι

    5. Στείλτε του ερωτικά μηνύματα και e-mails 

    Μετά από χρόνια αυτό ίσως σας φανεί λίγο… αστείο, όμως δεν είναι. Έχει αποδειχθεί πως τα ερωτικά μηνύματα στο κινητό ή τα e-mails τονώνουν την ερωτική διάθεση και κάνουν και τους δυο συντρόφους να νιώθουν επιθυμητοί. Στην αρχή ξεκινήστε ήπια… κι έπειτα όπου σας πάει.

    6. Πάρτε την πρωτοβουλία στο σεξ 

    Μην περιμένετε πάντα από εκείνον να κάνει την αρχή. Υποδεχθείτε τον με ένα ωραίο σέξυ ρούχο στο σπίτι κι αποπλανήστε τον κάνοντάς του μασάζ, χαϊδεύοντάς τον και λέγοντάς του γλυκόλογα στο αυτί. Για θυμηθείτε, πόσο καιρό έχετε να το κάνετε αυτό;

    ζευγάρι

    7. Βάλτε το σεξ στο πρόγραμμα, σαν… ρουτίνα 

    Επειδή τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί κι έχουν τόσες υποχρεώσεις βάζουν τελευταίο στη λίστα των προτεραιοτήτων το σεξ, η επιθυμία χάνεται κι έτσι έχουμε και τόσο υψηλό ποσοστό εξωσυζυγικών σχέσεων. Οι επιστήμονες λένε πως πρέπει να βάλουμε το σεξ στο πρόγραμμά μας, όπως το γυμναστήριο, γιατί έτσι θα ξαναανάψει η ερωτική φλόγα. Κάθε πόσο; Πάντως όχι λιγότερο από 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

    Διαβάστε τη συνέχεια και ακόμη τρεις τρόπους στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γυναικεία γλώσσα του σώματος: 10 σημάδια που δείχνουν ότι ενδιαφέρεται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα «don’ts» μιας ερωτικής σχέσης!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι συνήθειες των αγαπημένων ζευγαριών και τα οφέλη τους



    ΣΧΟΛΙΑ